základní část, 34. kolo
03.05.2014 18:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - ADO Den Haag 1:2

Haagští potvrdili roli mírného favorita a na půdě Cambuuru otočili skóre utkání díky dvěma gólům Michiela Kramera. Jedinou trefu Leeuwardenu zaznamenal Ramon Leeuwin. ADO tak obhájilo devátou pozici z loňského roku, Cambuur jakožto nováček Eredivisie i tak může slavit záchranu.

Zápas byl atraktivní od úvodních minut s množstvím šancí na obou stranách. Už ve 4. minutě spálil dobrou příležitost hostující Gehrt. Poté zářil domácí Schepers, jehož nebezpečné centry notně zaměstnávaly obranu Haagu. Ve 23. minutě pálil z dálky Ritzmaier a Zwinkels se při zneškodňování Rakušanovy rány pořádně zapotil.

Domácí tlak vygradoval v 35. minutě, když si na další z řady rohových kopů Ritzmaiera naskočil Leeuwin a hlavou otevřel skóre utkání - 1:0! Hosté mohli odpovědět ve 41. minutě, když Van Haaren vysokým centrem překvapivě ohrozil domácí branku, ale pohotový zákrok Zeinstry zamezil kuriózní brance.

Domácí vstoupili aktivněji i do druhé půle a nic nenasvědčovalo tomu, že by Cambuur měl své vedení ztratit. Právě naopak. V 50. minutě se v dobré příležitosti ocitl záložník El Markini, jeho chytrý oblouček ale o pár centimetrů v brance neskončil. Poté přišly minuty domácího Ogbecheho. Nigerijský rychlík zařídil svému týmu hned několik dobrých příležitostí, z nichž největší byla ta z 66. minuty. Hrotový útočník Leeuwardenu vybídl ke skórování Barta, jenže ten ležícího gólmana Zwinkelse překonat nedokázal.

Z neefektivitu v zakončení tak Haagští svého soupeře dokonale potrestali. Tým Henka Fräsera zlomil odpor Go Ahead dvěma brankami v rozmezí deseti minut. Nejprve Gehrt našel v 73. minutě přesně kopačky nabíhajícího Michiela Kramera, jenž střelou z voleje nedal domácímu brankáři šanci 1:1! Stejný hráč pak v 83. minutě dostal další pas do vápna tentokrát z druhé strany od Meijerse a dokonale zakončil přízemní centr - 1:2! Opaření domácí už nenašli odpověď a utkání tak skončilo vítězstvím Haagu 2:1.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, ad.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele