základní část, 27. kolo
08.03.2014 18:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 4:0

Fotbalisté Alkmaaru dokázali navázat na minulé snadné vítězství v poměru 4:0 nad Waalwijkem a tentokráte stejným výsledkem zdolali i Heracles. Situaci měli výrazně ulehčenou po vyloučení Koenderse už ve 24. minutě a v tabulce tak zvýšili svůj náskok na sedmém místě se čtyřiceti body na ostatní protivníky, jejich manko ne nejbližší konkurenty zůstává stejné. Almelo kleslo na dvanácté místo se třiceti body a záchranu stále nemá jistou.

Alkmaar rozhodl o svém vítězství již v prvním poločase, svůj náskok pak pojistil v závěrečné čtvrthodině utkání. O první dvě trefy se postaral tradiční střelec Aron Jóhannsson, který se tak se šestnácti brankami osamostatnil na třetí pozici tabulky střelců Eredivisie. O první trefu se postaral již v 16. minutě, kdy po krásné křižné přihrávce Johanssona s naprostým přehledem otevřel skóre zápasu. Stejný hráč pojistil vedení AZ zhruba o dvacet minut později.

Ještě předtím byl ovšem vyloučen Milano Koenders za velmi nevybíravý zákrok zcela oprávněně a poté domácí téměř nepůjčili soupeři míč, navíc se často dostávali ke střeleckým pokusům. Ujal se až ten z 37. minuty, kdy se Jóhannsson ocitl tváří v tvář proti gólmanovi Pasveerovi a nekompromisně ho propálil. V dalším průběhu domácí kontrolovali hru a hostující gólman musel řešit několik těžkých situací, ovšem na další gól se čekalo 40 minut.

Předtím AZ téměř nepouštělo soupeře na útočnou polovinu a ten se snažil pečlivě bránit, teprve v zoufalé situaci otevřel v závěru defenzívu. Nejprve byl potrestán Mattiasem Johanssonem, který po přihrávce Berghuise vypálil z první a jeho přesně mířená střela zapadla přímo k tyči. Gólovou tečku za duelem stanovil Viktor Elm v poslední minutě tohoto klání, když opět po přesně načasované nahrávce Berghuise zakončoval do poloodkryté branky.

V příštím kole se Heracles pokusí odčinit tento debakl doma s Rodou a bude to pro něj velmi důležité střetnutí, při případné porážce by se totiž výrazně přiblížilo sestupové zóně. AZ se při honbě za Evropskou ligou představí na půdě konkurenčního Twente a bude chtít těžit z dobré formy.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele