základní část, 12. kolo
02.11.2013 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 2:0

Fotbalisté Alkmaaru potvrdili v domácím prostředí roli favorita proti Den Haagu a dokázali ho porazit o dvě branky. Díky zaváhání Twente, PSV i Ajaxu se tak s dvaadvaceti body dostali do čela Eredivisie o bod před Arnhem a i po nedělních dohrávkách zůstanou první až do příštího víkendu. Den Haag zůstává s deseti body šestnáctý, jeho největší konkurenti se ale dotáhli na rozdíl jediného bodu.

V úvodním poločase se hrálo velmi vyrovnaně a hosté nepouštěli favorita do žádných větších příležitostí. Ovšem závěrečná pětiminutovka vše změnila a AZ šlo ve 42. minutě do vedení. Dvacet minut po přestávce favorit pojistil svůj náskok a ve zbývajícím průběhu s přehledem kontroval hru. První vážnější příležitost byla k vidění až tři minuty před přestávkou a hned z toho byla úvodní branka.

Po naprosto milimetrovém pasu Beerense si zpracoval míč na prsa Nemanja Gudelj a poté z první bez problémů propálil brankáře Coutinha - 1:0. Ve druhé nastavené minutě úvodního dějství mohlo být srovnáno. V obrovské příležitosti se ocitl Zuiverloon, nicméně po jeho technické střele zasáhl brilantně gólman Esteban a s vypětím všech sil dokázal míč odvrátit. Po změně stran měli míč na kopačkách častěji domácí a nakonec dokázali v 65. minutě pojistit svůj náskok.

Tradiční šutér Jóhann Gudmundsson se odhodlal k střele z více jak dvaceti metrů a kroucená rána zapadla přímo do horního růžku, Coutinho zůstal stát jako přikovaný a pouze přihlížel této nádherné trefě. O čtyři minuty později to mohlo být o tři branky a tentokráte u toho byl Jóhannsson, jenže si vylámal zuby na skvělém Coutinhovi. Den Haag se na žádný závěrečný tlak již nezmohl a letošní účastník Evropské ligy si proto dokráčel pro tři body.

Alkmaar bude v příštím utkání bojovat o další bodový zisk na půdě konkurenčního Feyenoordu a očekává se velmi bojovný duel, Den Haag se pokusí vylepšit svou současnou pozici doma s nováčkem z Cambuuru.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele