základní část, 24. kolo
16.02.2014 16:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - SC Heerenveen 3:0

Fotbalisté Ajaxu dokázali odčinit nedávné dvě remízy ze tří utkání a konkurenční Heerenveen v domácím prostředí zdolali celkem hladce po výsledku 3:0. O třech bodech rozhodli již v úvodní dvacetiminutovce, kde vsítili hned dvě branky a těsný náskok poté ještě v závěru utkání navýšili. Domácí tak udrželi první místo se ziskem jednapadesáti bodů a před druhým Twente udrželi náskok čtyř bodů, Heerenveen zůstává šestý se šestatřiceti body.

Amsterdamský celek se mohl dostat do vedení již ve 3. minutě, avšak před prázdnou brankou selhal úplně osamocený Moisander a trefil pouze tyčku. Domácí však na vedoucí branku nemuseli dlouho čekat, když van der Berg atakoval v pokutovém území unikajícího de Jonga a za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu. Následnou penaltu proměnil Lasse Schöne naprosto ukázkově a zamířil k levé tyči, brankář Nordfeldt skočil k té druhé.

Neuběhlo ani šest minut a pokutový kop v neprospěch hostů byl nařízen podruhé. Tentokráte po centru do pokutového území zahrál jasně rukou Marzo a sudí byl nekompromisní, Schöne i napodruhé zachoval chladnou hlavu a umístil balón k pravé tyči. Brankář hostů sice vystihl směr střely, jenže na dobrou ránu nedosáhl. Poté se hra v úvodním dějství uklidnila a ani jeden celek si do konce poločasu nevytvořil žádnou vážnější příležitost.

Deset minut po změně stran založil útočnou akci Poulsen a nahrál volnému Sererovi, který byl fantastickým zákrokem v poslední možnou chvíli odzbrojen Kampsem. Teprve dvacet minut před koncem utkání zahrozil pořádně Heerenveen, když Ziyech mířil jen těsně vedle levé tyče. V 78. minutě mohl navýšit náskok aktivní Poulsen, který napřáhl z hranice šestnáctky a jeho přízemní ránu dokázal skvěle zlikvidovat brankář Nordfeldt.

Ajax definitivně rozhodl o svém vítězství o čtyři minuty později, kdy dokonal hattrick Schöne a stal se hlavní hvězdou tohoto utkání. Ani teď neměl příliš těžkou práci, využil krásné přízemní kombinace a zakončoval do prázdné branky. Vedoucí celek Eredivisie se v příštím kole utká o tři body doma s Alkmaarem a čeká ho velmi těžká úloha, Heerenveen přivátá před vlastními fanoušky Bredu a bude v tomto duelu mírným favoritem.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
afc ajax

Snáď tam nebude zas blind v strede, tak by to mohol byť dobrý zápas a výsledok

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě bude, ale mně tam nevadí...spíš doufám, že už bude v kisně Jasper a na levým bekovi Boilesen...to bude slušný oživení .

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele