základní část, 12. kolo
02.11.2013 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Vitesse 0:1

Vitesse vykradlo stadion Ajaxu Amsterdam! Po gólu Qazaishviliho z 90. miuty si po úporné bitvě s obhájcem titulu připsalo Vitesse všechny tři body a posunulo se aktuálně na druhé místo v tabulce. Ajax je s devatenácti body až na páté příčce.

Od začátku zápasu byla na Ajaxu patrná nervozita. Hráči si špatně přihrávali a nechávali v obraně zbytečná okénka. Ve 25. minutě se tak ve slibné příležitosti ocitl Mike Havenaar, střela vytáhlého útočníka ale postrádala razanci a Cillessen balón bez potíží zlikvidoval. O pár minut později pálil z hranice velkého vápna Brazilec Lucas Piazón, ani on však míč za záda Cillesena nedostal.

Hned po změně stran mohli jít hosté poprvé do vedení. Ibarra dostal přihrávku do otevřené obrany a sám sprintoval na bránu domácích. Ajax ale výborným vyběhnutím opět zachránil Cillessen. V 58. minutě mohli opět udeřit hosté. Po rychlém protiútoku našel Pröpper skvělou přihrávkou Ghaňana Atsu, toho ale opět vychytal výborný gólma Ajaxu. Domácí byli nejblíže gólu v 78. minutě. Přímý volný kop z dobrých pětatřiceti metrů zakroutil do brány Viktor Fischer, Velthuizen ale vytáhl výtečný zákrok a pokus dánského útočníka vytěsnil na roh. A stejně si brankář Arnhemu počínal i o minutu později, kdy zlikvidoval nebezpečný únik Sigþórssona.

Když už to vypadalo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, vynořil se za obranou domácích rychlík Qazaishvili. Dvacetiletý útočník převzal na půlící čáře míč, pronikl až na hranici velkého vápna a svou individuální akcí rozhodl o osudu utkání - 0:1! Jelikož domácí ke konci zápasu zahodili stoprocentní příležitosti, dopustili opakování téměř na den přesně rok staré porážky, kdy Ajax na jeho půdě dvěma brankami pokořil Bony Wilfried. Ajax si tedy po dvou remízách připsal porážku, Vitesse po houževnatém výkonu naopak odjíždí z Amsterdam Areny se ziskem všech tří bodů.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele