základní část, 34. kolo
03.05.2014 18:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - NEC Nijmegen 2:2

Ohromně blízko se ocitl Nijmegen přímému sestupu z Eredivisie. Na půdě mistrovského Ajaxu prohrával ještě dvě minuty před koncem řádné hrací doby o gól. Zdálo se, že jsou jeho dny mezi prvoligovou elitou sečteny. V tu pravou chvíli ovšem zaúřadoval Alireza Jahanbakhš a přesnou trefou srovnal na konečných 2:2. A právě bod za vybojovanou remízu zajistil Janssenově partě účast v baráži.

Přestože favorizovaní Ajacieden nevstoupili do utkání nikterak aktivně, už v deváté minutě se radovali ze vstřeleného gólu. Jeffrey Leiwakabessy při snaze odvrátit Kishnův centr usměrnil míč nešťastně na vlastní bránu a gólman Johsson již nedokázal zareagovat. Nijmegen mohl velmi brzy na to srovnat, ovšem Castillionovu ránu ze strany vykryl Vermeer.

Zbytek poločasu opanoval Ajax, který kontroloval hru. Na druhou stranu, směrem kupředu se také příliš nehnal. Diváci proto sledovali podívanou poměrně skoupou na gólové příležitosti.

K žádné výrazné proměně bohužel nedošlo ani po změně stran. Utkání plynulo v poklidném tempu a brankáři obou celků se víceméně nudili. O to větší šok přišel, když se Nijmegenu povedlo v 74. minutě v podstatě zničehonic srovnat. Krásnou ranou z dálky na vzdálenější tyč se prosadil Jahanbakhš.

Po vyrovnání Ajax znovu ožil a zanedlouho se dočkal druhé trefy. Agilní Bojan využil zaváhání hostující defenzívy Bojan, zpracoval si fantastický pas Serera a zdárně zakončil. Poslední slovo každopádně patřilo Nijmegenu. V samotném závěru utkání využil aktivní Jahanbakhš Higdonova prodlouženého míče a ze strany přehodil vyběhnuvšího Vermeera. Další gól již nepadl, a proto mohli začít hosté po závěrečném hvizdu mohutně slavit.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele