základní část, 8. kolo
28.09.2013 20:45 CET
6 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Go Ahead Eagles 6:0

Fotbalisté Ajaxu si před důležitým vystoupením v Lize mistrů s italským AC Milán konečně spravili chuť a kromě skvělé ofenzívy tentokráte precizně pracovali také v obraně. Po výhře 6:0 napravili minulý debakl 0:4 s PSV a se čtrnácti body se prozatím posunuli na druhé místo tabulky právě za Eindhoven. Nováček z Go Ahead sehrál dobrý první poločas, jenže v tom druhém inkasoval hned šestkrát během dvaceti minut.

Nováček se totálně zhroutil po dvou inkasovaných trefách během dvou minut a šlo to s ním z kopce. V tabulce klesl na patnácté místo s devíti body. Utkání bylo velmi svižné a velké příležitosti nechyběly ani v prvním poločase, diváci se rozhodně museli bavit. Po necelé čtvrthodině zahrozil outsider utkání. Po centru do vápna nedokázal brankář Jasper Cillessen míč vyboxovat a ten už letěl do sítě, na brankové čáře ho však skvěle odkopl Christian Poulsen.

Ihned na to na druhé straně hlavičkoval směrem na vlastní branku Jop van der Linden, naštěstí pro hosty ještě tentokráte letěl balón těsně nad horní tyčku. Po následném rohovém kopu hlavičkoval Viktor Fischer, brankář Eloy Room s vypětím všech sil vyrazil balón na tyč. V dalším průběhu byl pánem na hřišti Ajax. Po rohovém kopu pálil těsně vedle Ricardo van Rhijn, vzápětí Fischer v obrovské šanci trefil jednoho z protihráčů a vybojoval rohový kop.

Po půl hodině hry utíkal Fischer sám na Rooma, ale ten mu míč dokázal odebrat a dorážka Lerina Duarteho skončila za hostující brankou. V nastaveném čase míč poskakoval na malém vápně Go Ahead, jenže ani jeden z hráčů Ajaxu ho do sítě dopravit nedokázal. Nicméně favorit se přeci jen dočkal čtyři minuty po přestávce a pomohla mu k tomu vlastní branka Jopa van der Lindena, který po centru z levé strany nešťastně tečoval míč za záda Rooma.

Neuběhla ani minuta a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto, když po krásné přízemní kombinaci skóroval hned ve svém prvním duelu za Ajax Lesley de Sa snadnou střelou k tyči. Za další dvě minuty upravil na 3:0 střídající Kolbeinn Sigthórsson a stejný hráč po dalších padesáti vteřinách přidal svůj druhý gól v zápase. O další trefu Ajaxu se postaral Lerin Duarte v 64. minutě po nesmyslné malé domů Xandra Schenka a nasadil jesličky bezmocnému Roomovi - 5:0.

O pět minut později se Fischer z blízkosti neprosadil hlavou a branka pro něj opravdu byla prokletá, ovšem z dorážky zakončoval do prázdné branky Siem de Jong. Ten mol navýšit náskok Ajaxu v závěrečné desetiminutovce, jenže před poloprázdnou brankou selhal. Kouč Frank de Boer ale samé pozitivní zprávy hlásit nemůže, kvůli zranění musel již v 5. minutě odstoupit Bojan Krkić.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, euofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele