základní část, 30. kolo
30.03.2014 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Twente 3:0

Fotbalisté Ajaxu zvládli po dvou remízách v řadě nesmírně důležité střetnutí s konkurenčním Twente a o jejich obhajobě titulu už nyní nikdo nemůže pochybovat, na čele si totiž vytvořili před druhým Feyenoordem osmibodový náskok, tentokráte se předvedli ve skvělém světle. Proti konkurenčnímu Twente využili nabídnutých příležitostí a porazili ho nakonec rozdílem třídy. Hosté se propadli na pátou pozici o bod za Vitesse s PSV.

V úvodní čtvrthodině se oba celky spíše oťukávali, pak už byly k vidění první gólové příležitosti. V 16. minutě to udělal skvěle až do finální fáze hostující Felipe Gutiérrez, který se probojoval přes van Rhijna a nepřesnou přihrávkou nakonec nenašel před prázdnou brankou zcela volného Mokhtara. O minutu později se mohli dostat do vedení domácí z protiútoku, ovšem Bojan Krkič zblízka zcela sám nepropálil brankáře Marsmana.

Nicméně Ajax tlačil i nadále a po necelé půl hodině hry dokázal skórovat. Po přímém volném kopu vyskočil nejvýše Stefano Denswil a přesnou hlavičkou k tyči rozvlnil síť. Twente mohlo srovnat deset minut před přestávkou, jenže po přihrávce Promese trefil aktivní Mokhtar pouze tyčku. Ihned na to zkusil z voleje vystřelit na druhé straně van Rhijn a jeho prudká rána přeletěla břevno jen o pár decimetrů.

Ještě do poločasové přestávky se chvěla branková konstrukce podruhé a opět se jednalo o domácí svatyni, když se do obrovské příležitosti dostal Ebecilio po chybě jednoho z obránců Ajaxu a orazítkoval horní tyčku. Po změně stran držel Ajax častěji balón na kopačkách a byl aktivnější směrem dopředu, svůj náskok pojistil po necelé hodině hry. Po kolmici Bojana do pokutového území a následné nahrávce van Rhijna skóroval do odkryté klece Lasse Schøne.

O vítězi bylo definitivně rozhodnuto v 65. minutě, kdy amsterdamský výběr skóroval potřetí a definitivně tak poslal svého soupeře na kolena. Po dalším rychlém protiútoku dokázal Klaassen najít ve vápně Krkiče a ten pohotovou ranou pod břevno nedal Marsmanovi žádnou šanci na úspěch. Poslední velká příležitost byla k vidění deset minut před koncem, kdy Denswil na poslední chvíli zablokoval ránu Promse do prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele