základní část, 27. kolo
09.03.2014 16:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Cambuur Leeuwarden 1:1

Ajax nedokázal navázat na své dobré výkony z poslední doby a tentokráte daroval bod nováčkovi Eredivisie z Cambuuru, který má pro něj cenu zlata. Amsterdamský výběr i přes tuto ztrátu zůstává na prvním místě tabulky se šestibodovým náskokem na druhý Arnhem a sedm kol před koncem soutěže má velmi dobře našlápnuto k obhajobě mistrovského titulu. Cambuur je jedenáctý s jednatřiceti body a směřuje k záchraně.

Ajax přitom začal perfektně a již ve 2. minutě se dostal do vedení. To ovšem nevěděl, že to bude jeho jediná branka v celém utkání. Po špatné komunikaci Drosteho s brankářem Nienhuisem získal balón Kishna a předložil ho Siemu de Jongovi, který s přehledem uklidil balón do odkryté sítě. Stejný hráč vystřelil o čtyři minuty později ze středu těsně za pokutovým územím, gólman Nienhuis tentokráte jeho směr střely vystihl a předvedl jistý zákrok.

Po necelé čtvrthodině hry hlavičkoval obránce Moisander, míč se však mezi tři tyče nevešel. Ihned na to pálil Kišna, Nienhuis byl u bližší tyče opět v čas. Po půl hodině hry předvedl hezký oblouček opět De Jong, ani on brankáře Nienhuise neohrozil. Cambuur mohl z ničeho nic vyrovnat necelých deset minut před přestávkou. Po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně El Makrini o pár centimetrů vedle levé tyče.

Po změně stran tlak favorita opadl a necelých deset minut po začátku druhé půle bylo vyrovnáno. Opět se jednalo o rohový kop, který tentokráte zužitkoval Martjin Barto a hlavou dokázal rozvlnit síť. O pár minut později se ocitl před brankářem Cambuuru nabíhající Schöne, jenže zblízka ho nedokázal prostřelit. Poté se domácí jen marně dostávali do zakončení a nedokázali překvapit pozornou obranu Leeuwardenu, zahrozili až zhruba čtvrthodiny před koncem.

Klaassen dokázal obejít protihráče a vystřelil z ostrého úhlu, Nienhuis vyrazil před sebe a Sigthórsson nebyl při dorážce dostatečně důrazný. V dalším průběhu hrozil Ajax ze standardních situací a Nienhuis ještě musel jednou zasahovat tři minuty před koncem, střídající Krkič poté poslal míč z dorážky až na tribunu. V příštím kole zavítá vedoucí celek tabulky na půdu Bredy, Cambuur v domácím prostředí přivítá konkurenční Waalwijk, na který má náskok jen čtyř bodů.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele