základní část, 9. kolo
04.12.2013 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - SC Heerenveen 1:1

Zápas devátého kola Eredivisie, jež se měl původně uskutečnit 5. října, ale byl kvůli nezpůsobilému terénu odložen, nenašel vítěze. ADO Den Haag remizoval s SC Heerenveen 1:1. Domácí ztratili nadějné vedení až v samotném závěru, kdy se trefil hostující Kenny Otigba. Heerenveen se díky jednobodovému zisku posunul na sedmou příčku, Haagští si polepšili na šestnáctou pozici.

Haag hrál od prvních minut se svým soupeřem překvapivě vyrovnanou partii. Na obranu Heernvenu platily hojné kolmice na hranici ofsajdu, a Heerenveenští beci měli proto plné ruce a nohy práce. První příležitostí Haagu byla ve 13. minutě střela ze standardní situace v podání Ricky van Haarena, gólman Nordfeldt byl ale připraven a jeho ránu vytlačil na rohový kop. Heerenveen odpověděl prakticky vzápětí šancí hbitého Otigby, jenž si dobře naběhl na přízemní roh van Anholta, brankář domácích však pokus nigerijského obránce zlikvidoval.

Následující fáze hry se však žádnému mužstvu příliš nevyvedla, a tak si diváci museli počkat na pořádnou příležitost do 34. minuty, kdy domácí fanoušky zahřál bleskovou střelou z otočky Van Duinen. Nordfeldt však svůj tým výborným zákrokem podržel.

Po změně stran pokračoval poměrně nezáživný fotbal s minimem šancí. Až do 53. minuty. Přímý volný kop zahrával za domácí Gouriye, jenž se snažil přímo ohrozit bránu hostů. Nordfeldt však jeho ránu vyrazil a k dorážce se dostal Van Duinen, jehož pokus ke smůle domácích zamířil pouze do nohou brankáře Nordfeldta. Heerenveen tak mohl děkovat svému švédskému brankáři, že je uchránil od prvního gólu.

Domácí odpověděli šancí Finnbogasona z 65. minuty. Nejlepší střelec ligy dostal vynikající kolmici za obranu, v rozhodující chvíli ale nepotvrdil pověst kanonýra a místo střely voli raději přihrávku. Z nadějné šance tak Heerenveenští vydolovali pouze rohový kop. Místo favorizovaného hostujícího týmu tak šli do vedení domácí, kteří využili další vyloženou příležitost dvacet minut před koncem utkání. Roland Alberg zachytil na hranici velkého vápna míč a ihned jej odevzdal nabíhajícímu Mikeovi van Duinenovi, jenž se dlouho nerozpakoval a propálil hostující obranu i brankáře Nordfeldta - 1:0!

Domácí mohli Heerenveenu darovat vzápětí vyrovnávací gól. Nešťastně sražený balón od Danny Bakkera skončil ale pouze na tyči Coutinhovy svatyně! Domácí se rozhodli za každou cenu ubránit hubený náskok a dlouho jim hra na rychlé protiútoky vycházela. Neujala se však ani hlavička Alberga, ani pokus Van Haarena. Gouriye dokonce běžel v 88. minutě sám na bránu, svou střelu však namířil v dobré příležitosti nad. Neproměněné šance tak domácí musely nesmírně mrzet v 92. minutě. Po rozehraném rohovém kopu hostujícího celku se k odraženému míči dostal Wildschut, jehož krásný oblouček našel před brankou Kenny Otigbu a ten nádhernou střelou z voleje stanovil konečné skóre zápasu na 1:1!

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele