základní část, 6. kolo
02.10.2013 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - SBV Vitesse 2:1

ADO Den Haag doma překvapivě porazilo SBV Vitesse v poměru 2:1. Domácí si po třech prohrách a jedné remíze konečně připsali vítězství a v tabulce předskočili Waalwijk. Arnhem promrhal příležitost vyhoupnout se na čelo ligy a aktuálně okupuje šestou pozici.

Domácí zaskočili favorizovaný celek již v 7. minutě. Učebnicový protiútok začal u domácího brankáře Coutinha, jenž po zlikvidování rohového kopu hostí rychle rozehrál míč na pravou stranu. Balón se dostal až k Dionu Malonemu, který poslal přízemní centr do malého vápna, kam si skvěle naběhl Michiel Kramer a špičkou kopačky překonal Velthuizena - 1:0!

Pohlednému fotbalu bránil po celý zápas poměrně náročný terén, který se doposud nevzpamatoval z přívalových zářijových dešťů. Převážně se tak na obou stranách odehrával urputný boj nejen se soupeřem, ale i s nerovnostmi hřiště.

Vitesse bylo blízko gólu ve 22. minutě. Tvrdá rána Mika Havenaara proklouzla Couthinovi mezi rukama a odrazila se od tyče k jednomu z obránců, který míč odkopl do bezpečí. Vzápětí měl na druhé straně na hlavě gól Zuiverloon, v dobré příležitosti však Velthuizenovu bránu minul. Dalším znamením, že to dnes pro Arnhem nedopadne dobře, byl i jednoduchý průnik Mika van Duinena z 44. minuty. Od pohromy ale svůj tým fantastickým zákrokem zachránil gólman Velthuizen.

Ve druhém poločase se hosté snažili svého soupeře zatlačit, žádnou velkou příležitost si ale tým Petera Bosze nevypracoval až do 65. minuty. Nepřesností domácí obrany na hranici vlastního pokutového území ukončil Theo Janssen, jenž sklepl míč na nabíhajícího Davy Pröppera. Krásná střela zapadla přesně k pravé tyči Coutinhovy svatyně a bylo vyrovnáno - 1:1!

Arnhem se z vyrovnání neradoval dlouho. Už o pět minut později nakopl jeden z obránců Haagu míč přes celé hřiště na Kramera, ten hlavou přihrál Mathiasi Gehrtovi. Dánský středopolař se vůbec nerozpakoval a vypálil nechytatelnou střelu pětadvaceti metrů - 2:1!

Hra nadále trpěla nepřesnostmi na obou stranách a vyložených příležitostí bylo pomálu. Hráči obou celků se spíše snažili hrozit střelami z dálky, ale v poslední dvacetiminutovce se už žádná mez tři tyče nevešla. Utkání tak skončilo 2:1 pro domácí, jimž bezesporu pomohl stav hřiště, který neumožňoval soustavnou kombinační hru.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (3)

Přidat komentář
bruchy

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele