základní část, 4. kolo
24.08.2013 19:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

ADO Den Haag - Roda JC 0:4

Den Haag nezvládl domácí utkání a hostující Roda si velmi snadno vybojovala vysoké vítězství 4:0.

Roda přijela do Haagu s jasným cílem vyhrát, avšak byli to právě domácí, kdo byl mírným favoritem. To, že čísla ve fotbale nehrají žádnou roli, ukazovali hosté již od začátku. Domácí nestíhali únikům JC po křídlech a přesně po jedné takové akci šli hosté do vedení. Běžela 26. minuta a s ní přišel centr Höchera. Na ten si aktivně naběhl Luijckx a přesnou ranou zavěsil - 0:1.

Tlak hostí poté rychle opadl. Vyrovnaná hra hrála ve prospěch spíše Rodě a ta se nikam nehrnula. Navíc s blížícím se koncem první půle přišel rozhodující okamžik zápasu. Běžela 43. minuta a v ní se domácí obránce dopustil ohromné chyby, díky které se k míči dostal Nemeth. Ten šel sám na brankáře a nesobecky ještě našel nabíhajícího Dijkhuizena. Ten to měl velmi jednoduché a zvýšil tak na rozdíl dvou branek.

Začátek druhé půle patřil opět hostům. ADO působilo hodně odevzdaně, a když přišla 53. minuta, šlo do kolen. V této minutě totiž Fledderus zahrával volný přímý kop, který kopl tak šikovně, že jeho centr nikým netečován překvapil brankáře Coutinha a skončil za jeho zády.

Roda tak měla bezpečný náskok a utkání se spíše jen dohrávalo. V 77. minutě ovšem přišel poslední, čtvrtý hřebíček do rakve potápějící se lodi jménem Den Haag. Přestože bylo v závěru ADO lepší, třináct minut před koncem se k míči dostal Höcher a po jeho centru se k zakončení protlačil Donald. Jeho následná střela znamenala konečný stav 0:4.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele