základní část, 11. kolo
26.10.2013 18:45 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Twente 3:2

Fotbalisté Den Haagu po minulé vysoké porážce na půdě Zwolle dokázali překvapit dalšího favorita. Před čtrnácti dny doma přehráli Vitesse, nyní po velmi dobrém výkonu porazili doposud vedoucí celek z Twente. Díky tomu má ADO na kontě deset bodů, a i když zůstává šestnácté, tak se přiblížilo svým největším konkurentům. Mužstvo z Enschede sice prozatím udrželo první místo s devatenácti body, po nedělních dohrávkách ale o tuto pozici zřejmě přijde.

Domácí se dostali do dvoubrankového vedení během pěti minut zkraje druhého dějství, hosté však dokázali tento náskok dohnat. Nicméně v závěru udělali chybu v obraně a v 88. minutě je soupeř potrestal třetím rozhodujícím gólem. Hosté od samého začátku měli míč v držení a soupeře přehrávali, jenže blíže k brance soupeře se dlouho nemohli dostat. V prvním poločase si vytvořili v podstatě jedinou větší příležitost po půl hodině hry.

Po dobrém centru Tadiće se o zakončení pokusil Luc Castaignos, ovšem brankář Coutinho si dokázal s jeho hlavičkou v klidu poradit. Úvodní dějství bylo na střely na branku velmi strohé, ovšem po změně stran šli domácí z ničeho nic do vedení. V 51. minutě si na nádherný pas Holly naběhl Danny Bakker a se zakončením do prázdné branky neměl větší problém - 1:0. O čtyři minuty později to vypadalo s hostujícím favoritem ještě mnohem hůře.

Ninos Gouriye sice napoprvé brankáře Marsmana nepřekonal, ale po zpětné nahrávce Gehrta napodruhé mířil přesně na přední tyč - 2:0. Domácí se následně snažili bránit náskok a dlouho se jim to dařilo, ovšem i Twente ukázalo svou skvělou produktivitu. Dvacet minut před koncem sice zablokoval Holla míč na brankové čáře, ihned na to se po nádherné nahrávce Tadiće bez větších problémů prosadil Castaignos.

Čtvrthodiny před koncem bylo vyrovnáno po přihrávce střídajícího Luky Djordjeviće, který v pokutovém území našel zcela volného Roberta Rosalese a ten na bližší tyč poslal naprosto přesnou technickou střelu. Poté se hosté snažili rozhodnout a tlačili, avšak nakonec se z cenného vítězství radovali domácí. Po další ze série přihrávek od Holly vypálil z hranice pokutového území Mike van Duinen ke vzdálenější tyčce s milimetrovou přesností - 3:2.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele