základní část, 13. kolo
09.11.2013 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Cambuur Leeuwarden 3:0

Fotbalisté Den Haagu potvrdili dobrou formu z poslední doby a v duelu s nováčkem z Cambuuru získali celkem snadno tři body, odpoutali se tak po delší době od sestupových příček a s třinácti body se prozatím posunuli na patnáctou pozici právě o bod před Cambuur, který je na barážovém šestnáctém místě. Domácí se dostali do vedení po necelé čtvrthodině hry a svůj náskok pojistili po půl hodině, definitivně rozhodli dvacet minut před koncem.

V úvodu utkání se hrálo velmi vyrovnaně, ovšem domácí výrazně ovlivnili průběh tohoto klání již ve 13. minutě zásluhou Mathiase Gehrta, který se s dvěma góly stal hrdinou tohoto střetnutí. V prvním případě to zkusil z hranice vápna a jeho povedená rána byla přesná. Domácí sice soupeře přestříleli, jenže hrozili hlavně z brejků, hosté totiž v drtivé většině drželi balón častěji na svých kopačkách.

Cambuuru se v dalších minutách nedařil postupný útok a domácí ve 32. minutě využili další skulinku v obraně soupeře. Po rychlé kombinaci přihrával před branku Michael Kramer a nabíhající Mike van Duinen zblízka pohodlně trefil poloprázdnou branku - 2:0. Den Haag mohl pojistit svůj náskok ihned po přestávce, kdy se ke střele probojoval aktivní van Duinen, ovšem brankář Nienhuis tentokráte míč brilantně vyrazil na rohový kop.

Autor druhé trefy následně v 71. minutě vymyslel finální centr u poslední a zároveň uklidňující branky domácího výběru, když ve vápně hlavou dopravil míč do sítě Gehrt. Hosté si v celém zápase v podstatě nevytvořili jedinou gólovou příležitost, i když měli územní převahu. Zhruba deset minut před koncem mohl přidat čtvrtý gól Den Haagu Cabral, jenže jeho pumelici dokázal skvěle odvrátit za svou branku Nienhuis a skóre se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, euofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele