základní část, 33. kolo
27.04.2014 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 2:1

Tým Henka Fräsera si připsal další cenný skalp, když dnes na svém hřišti přehrál favorizovaný Alkmaar 2:1. Pro AZ to před nadcházejícím playoff o Evropskou ligu není zrovna dobrá vizitka, ale rozhodující fáze sezóny pro Advocaatovu družinu teprve přijde. Za domácí se trefil van Duinen a Holla, Alkmaar necelých deset minut před koncem jen snížil zásluhou Henriksena.

Začátek zápasu nepřinesl výraznou šanci ani na jedné straně, přičemž lehce lepším se jevilo domácí mužstvo. A bylo to právě ADO, kdo ve 21. minutě udeřil jako první. Velký podíl na první brance domácích měl Meijers, jenž vyslal na gólmana hostů Estebana dělovku, již Kostaričan nedokázal udržet a dorážející Mike van Duinen už měl při dorážce snadnou práci - 1:0!

Haagští tak získali přesně to, co potřebovali a mohli se soustředit na svědomité bránění AZ a případně zahrozit z rychlých protiútoků. Jako v 35. minutě kdy se do slibné šance dral opět van Duinen, jenže v rozhodujícím okamžiku o míč přišel. Na druhé straně byl o čtyři minuty úspěšnější Poulsen, střele dánského obránce ale scházela razance. Největší šance AZ přišla v samém závěru první půle. Po geniálním obloučku Johannssona pálil Elma, avšak míč směřující mezi tři tyče na poslední chvíli vyrazil jeden z obránců Haagu na roh.

Alkmaar vstoupil podle očekávání do druhé půle aktivněji. Obrana Haagských však vysoko napadala rozehrávku AZ a znemožňovala tak založení jakékoli kloudné akce. Byli to naopak domácí, kdo zahrozil v 56. minutě, když Kramer upaloval sám na brankáře Estebana, ale tváří v tvář brankáři AZ neuspěl. V 60. minutě pak zkusil štěstí po přiklepnutí Kramera Malone, míč ale pouze orazítkoval břevno Estebanovy svatyně.

Klid do řad domácích přinesla 80. minuta. Kramer přihrál do vápna Hollovi, jenž obešel dva protihráče a parádní střelou prostřelil hostujícího gólmana - 2:0! Naději vykřesal Alkmaaru o pouhé tři minuty později Markus Henriksen, jehož do šance vyslal skvěle načasovanou přihrávkou Berghuis. Mladý norský záložník si počínal jako zkušený mazák a střelou z první překonal jinak spolehlivě chytajícího Zwinkelse - 2:1!

Alkmaar se v posledních minutách zoufale snažil o vyrovnání, jenže marně a nakonec byli hosté rádi, že v nastavení nepřišel třetí úder domácích. Unikajícího Kramera totiž vychytal skvělým zákrokem Esteban. Skóre se tak už nezměnilo a po vítězství 2:1 mohou v Haagu oficiálně oslavit jistotu setrvání v Eredivisie.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, football-oranje.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele