základní část, 21. kolo
03.02.2013 16:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Willem II - Feyenoord Rotterdam 1:3

Fotbalisté Feyenoordu zvládli svou povinnost a poprvé v jarní části sezóny dokázali zvítězit, když si poradili s posledním celkem tabulky z Tilburgu v poměru 3:1. Domácí sice vzdorovali v prvním poločase a dokonce srovnali stav, jenže ten druhý už zcela patřil svěřencům Ronalda Koemana. Feyenoord si díky tomu udržel čtvrté místo o bod před Twente, na vedoucí PSV ztrácí pět bodů. Tilburg je poslední s 13 body a na přímou záchranu mu chybí sedm bodů.

Hosté se dostali do vedení z první vážnější příležitosti utkání už v 10. minutě, kdy Gaziano Pellé ukázal svou vytříbenou techniku a po efektivní otočce zamířil přímo k pravé tyči. Po čtvrthodině hry mohli hosté navýšit náskok, když se až k vápnu prohnal Boëtius, jenže jeho pokus šel jen doprostřed branky do náruče brankáře Meula. V polovině úvodního dějství byl blízko brance znovu Pellé, jenže tváří v tvář Meulovi neuspěl a ten brilantně odvrátil na roh.

Necelých deset minut před přestávkou skóroval Tilburg z ničeho nic, když Joris Mathijsen poslal ve vápně k zemi Joachima. Sudí mu udělil žlutou kartu a nařídil pokutový kop, který proměnil s mírnými problémy Virgil Misidjan. Nicméně po přestávce opět začal válcovat obranu outsidera hostující celek a hned po necelých pěti minutách hry znovu vedl. Po obloučku Pellého pálil z první Tonny Vilhena a zakončil přesně kolem brankáře Meula.

Feyenoord pojistil svůj náskok po necelé hodině hry a svou druhou brankou v utkání vsítil znovu Vilhena. Hosté rychle přešli do útoku a hostující kanonýr vystřelil z hranice vápna přímo ke vzdálenější tyči - 1:3. Ihned na to hosté měli další stoprocentní tutovku, avšak Pellé znovu neuspěl v tváří tvář proti Meulovi. Hosté ještě mohli přidat čtvrtý gól v nastaveném čase, ale tentokráte nepřekonal domácího strážce zblízka Janmaat.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

V táboře Feyenoordu je to o něco horší. Chybět bude především ostrostřelec Nacer Chadli (svalové problémy), nenastoupí ani veterán Denny Landzat (zranění lýtka) a také trio Daniel Fernandéz (záda), Andreas Bjelland (vazy) a slovenská vycházející hvězda Andrej Rendla

to jsou hráči Twente omg

Reagovat
smazaný uživatel

. Domácí budou v sestavě postrádat australské duo Adam Sarota (problémy s kolenními vazy) - Tommy Oar (svalové problémy), nikdo jiný ale na marodce není.

Sarota a OAr su zase hraci Utrechtu ...

tu niekto skombinoval preview Twente - Utrecht s Willem II - Feyenoord

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele