základní část, 11. kolo
04.11.2012 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - PEC Zwolle 2:1

Po týden staré facce od Heraclesu si dokázal Heerenveen opět napravit svou reputaci. Ani dnes proti Zwolle to sice nebyl z jeho strany úplně ideální výkon, přesto si ale nakonec pro důležité tři body dokráčel.

Úvodní třetina zápasu nabídla neuvěřitelnou fotbalovou nudu. Oba týmy se trápily, a proto za zmínku stojí jen šance z desáté minuty, kdy brankář Nordfeldt špatně rozehrál a Ronnie Reniers následně střelou z hranice vápna rozezvučel břevno jeho svatyně. To ovšem bylo na dlouhou dobu vše. Další zajímavá akce přišla až devět minut před přestávkou. To dostal Alfred Finnbogason výbornou přihrávku mezi obránci a vyběhnuvšího brankáře Boera zkušeně přehodil - 1:0. Hned vzápětí mohl Heerenveen své vedení navýšit, jenže de Ridder ve stoprocentní šanci selhal a míč poslal vedle tyčky.

Už pár sekund po změně stran bylo Zwolle nesmírně blízko vyrovnání. Po rohovém kopu se dostal k zakončení Wijan Pluim, ovšem ve stoprocentní šanci selhal, když míč střelou o zem poslal nad břevno. Hodně štěstí pak měli hosté po hodině hry. To zahrál očividně rukou ve vlastním pokutovém území stoper van den Berg, přesto ale rozhodčí Wouters nechal pokračovat ve hře.

Heerenveen byl ve druhé půli aktivnější, ovšem vytouženého druhého gólu se dočkal až v jednasedmdesáté minutě, kdy Daniël de Ridder využil chyby Achenteha a brankáře Boera přeloboval - 2:0. Hostům se povedlo v závěru alespoň snížit. Po faulu Zuiverloona proměnil nařízenou penaltu Joey van den Berg, čímž korigoval na konečných 1:2 ve prospěch Heerenveenu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele