základní část, 17. kolo
16.12.2012 14:30 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - RKC Waalwijk 2:2

Vitesse znovu potvrdilo, že před vlastními fanoušky letos tápe. V duelu s Waalwijkem se muselo smířit pouze s další remízou. Tentokrát v poměru 2:2.

Oba celky sice vstoupily do utkání poměrně opatrně, přesto šlo Vitesse už po osmi minutách hry do vedení. Tomáš Kalas poslal z pravé strany vynikající centr do hostující šestnáctky, k hlavičce se dostal kanonýr Wilfried Bony a neomylně uklidil míč k pravé tyči - 1:0. Waalwijk se snažil okamžitě odpovědět, ale ze svého krátkého tlaku vyrovnávací branku nevytěžil.

V průběhu 25. minuty pak zahrozilo opět Vitesse, konkrétně zkušený středopolař Theo Janssen, který pálil z velké vzdálenosti jen těsně vedle spojnice břevna a tyčky. Přesnost vzápětí chyběla i hlavičkujícímu Reisovi. Poslední slovo první půle si vzal hostující Chevalier, jenž těsně před přestávkou poslal míč pár centimetrů okolo vzdálenější tyče Velthuizenovy brány.

Po změně stran se na stadiónu GelreDome hrál dlouhou dobu opravdu mizerný fotbal bez jakýchkoliv šancí. Za zmínku stojí až moment ze 78. minuty, kdy se Waalwijku podařilo z ničeho nic vyrovnat. O zdramatizování závěru utkání se postaral Teddy Chevalier, který využil obrovské chyby Janssena a překonal víceméně bezmocného Velthuizena.

Vitesse ale dokázalo velmi brzy vrátit vedení na svou stranu. Již o tři minuty později vyslal Kalas do hostující šestnáctky další milimetrově přesný centr, kterým našel hlavu neobsazeného Simona Cziommmera, pro něhož už bylo zakončení hračkou. Waalwijk se ale ani tentokrát nevzdal a odměnou mu bylo nečekané vyrovnání v samotném závěru nastaveného času. Gólově se prosadil záložník Sander Duits.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Kalas nemáte někdo odkaz na video s gólama?

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych rad videl ...

Reagovat
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele