základní část, 1. kolo
11.08.2012 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda JC - PEC Zwolle 1:1

Fotbalisté Rody Kerkrade v úvodním domácím zápase zaváhali a získali ve svůj prospěch pouze jeden bod proti nováčkovi soutěže. Hned v úvodním kole tak zaznamenali ztrátu a pokud budou chtít bojovat o přímý postup do pohárů, budou muset tento výsledek co nejdříve napravit. Naopak Zwolle se po osmi letech ukázalo ve velmi dobrém světle, v závěru navíc sahalo po všech bodech, když domácí hráli od 62. minuty v oslabení.

Zwolle začalo velice dobře od úvodního hvizdu a hned v sedmé minutě se po první vážnější akci dostalo do vedení. Po rohovém kopu nejvýše vyskočil Joost Boerse a hlavou zakončil přesně - 0:1. Roda se od této chvíle dostala do velkého útlumu a ofenzivní výpady se jí vůbec nedařily. Naopak byla pod neustálým tlakem a deset minut před přestávkou mohla prohrávat o dvě branky, akrobatický pokus Boerseho skončil těsně vedle levé tyče.

O poločasové přestávce musel kabinou hostí prolétnout pořádný průvan a na herním projevu to bylo znát. Pět minut po přestávce mohl srovnat Tamata, po dlouhém centru ale jeho hlavičkový pokus skončil pouze v náručí gólmana Achenteha. Nicméně Kerkrade postupem času zvyšovalo tlak a necelou hodinu před koncem se dočkalo vyrovnávací trefy. Po dlouhém výkopu gólmana Biemanse a následné krásné akci se dostal k míči Sanharib Malki a trefil se přesně.

O čtyři minuty později se ale zrodila v domácím táboře pohroma, když druhou žlutou kartu uviděl Donald a obrázek hry se absolutně změnil. Hosté se snažili útočit, do žádné větší šance se však dostat nemohli. Navíc v samém závěru tlačili domácí a nechtěli soupeři půjčit míč, navíc obléhali pokutové území soupeře, co to šlo. Nakonec ale kýženou branku nedali a určitě je pro ně zisk bodu málo.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele