základní část, 21. kolo
01.02.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - SC Heerenveen 0:1

Heerenveen se raduje! Po dvou nepovedených vystoupeních z posledních týdnů dokázal konečně uspět. Na půdě Waalwijku vybojoval cennou výhru 1:0. O jediný gól se postaral Filip Djuričić, který si tak dal dodatečný dárek ke svým včerejším 21. narozeninám.

Už od úvodních minut bylo patrné, že proti sobě stojí dva celky, které mají velký problém se střelbou branek. Diváci sice zkraje utkání viděli několik zblokovaných a nepřesných střel, na skutečnou šanci si ale museli počkat až do 21. minuty, kdy zahrozil Florian Jozefzoon. Rychlonohý křídelník Waalwijku pláchl po pravé straně, prokličkoval se až do pokutového území Heerenveenu, odkud následně svým centrem orazítkoval pravou tyčku hostující svatyně.

Srdíčka dokázala poprvé zahrozit až o deset minut později. Van den Berg svou ostrou přihrávkou hledal Finnbogasona, ten však ve vyložené šanci na míč jen těsně nedosáhl. Pár okamžiků před přestávkou se pak blýsknul domácí gólman Zoet, který zlikvidoval hned dva gólové pokusy Djuričiće.

Už po čtyřech minutách druhé půle přišel jeden z klíčových momentů celého utkání. Ramon Zomer lehce přistrčil unikajícího Chevaliera, jenž se velmi ochotně skácel k zemi, a rozhodčí Janssen hostujícího kapitána bez váhání vyloučil. Waalwijk následně přebral otěže zápasu pod svou kontrolu a začal hrozit. Velmi blízko úvodní brance se ocitl především Robert Braber, který tvrdou střelou z voleje přinutil Nordfeldta k pohotovému zákroku.

Domácí fotbalisté si ve druhém poločase vypracovali řadu gólových šancí, jenže žádnou z nich nevyužili, a v závěru utkání na to doplatili. Aktivní Djuričić šest minut před koncem základní hrací doby vybojoval penaltu, kterou vzápětí sám také proměnil - 0:1. A co víc, brankář Zoet viděl za svůj zákrok červenou kartu, čímž se síly na hřišti srovnaly.

Waalwijk se pochopitelně snažil na nepříznivý stav ještě zareagovat, znovu se ale potvrdila jeho nemohoucnost v koncovce. I proto musel nakonec skousnout už druhou domácí porážku v řadě.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele