základní část, 3. kolo
24.08.2012 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - Roda JC 1:0

Waalwijk vyválčil v duelu s Rodou další důležitou výhru, která jej minimálně do sobotního večera posune do čela tabulky.

První poločas přitom domácím fotbalistům vůbec nevyšel. Obranu kerkradského celku sice dokázali několik zaměstnat svými průniky, ovšem žádnou skutečnou gólovku si nevypracovali. To Roda mohla jít do vedení už v deváté minutě, kdy se po centru Fledderuse dostal k zakončení Wielaert, jeho hlavičku ale tečoval jeden z protihráčů, a proto míč nakonec skončil vedle tyčky.

Podstatné věci se začaly dít až po změně stran. Velkou příležitost ke vstřelení úvodního gólu měl v třiapadesáté minutě Robert Braber, jenže svou střelou orazítkoval pouze břevno hostující brány. O pár okamžiků později si už domácí středopolař vedl o poznání lépe - hlavou usměrnil do brány centr van Peppena a poslal tak Waalwijk do vedení.

Následně se očekával nápor Rody, který ovšem nepřišel. RKC naopak bez problémů hájil svůj jednogólový náskok. Po pár minutách mohl navíc přidat další gól, to by však musel Florian Jozefzoon mířit o něco přesněji.

V závěrečné desetiminutovce pak přišly stoprocentní gólové příležitosti na obou stranách. Jako první zahrozili hosté, konkrétně střídající Lebedynskij, který se dostal do zakončení po přízemním centru Németha, ovšem brankář Zoet předvedl pohotový zákrok a míč vyrazil. Vzápětí naopak mohl definitivně rozhodnout Teddy Chevalier, jenže jeho technický pokus, kdy se brankáře Kurta snažil obstřelit, skončil vedle tyčky. Zase tolik jej to ale mrzet nemuselo, jelikož Waalwijk si závěr zápasu pohlídal a získal tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele