základní část, 10. kolo
28.10.2012 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - FC Twente 0:1

Fotbalistům Twente se příliš nepovedlo vystoupení v Everopské lize, ale tentokráte po reprezentační pauze poprvé navázali na své předchozí výkony a dokázali zvítězit, tím si udrželi první místo v tabulce. Waalwijk ale v domácím prostředí nepředvedl špatný výkon a neměl k bodům daleko, jenže se mu to nakonec nepovedlo, a proto je v tabulce na třicátém místě s deseti body a určitě to po loňské sezóně není lichotivá pozice.

Hosté si vytvořili první vážnější šanci v 7. minutě, avšak po velkých zmatcích v obraně domácích nedokázali dostat míč do sítě Dušan Tadič ani Luc Cataignos. Diváci viděli další vážnější šanci až v 16. minutě, jenže domácí Nourdin Boukhari celý protiútok zbrzdil natolik, že z toho byla jen hodně nepřesná střela. Poté se hrálo velice vyrovnaně na obou stranách, nakonec ale do konce poločasu padla vítězná trefa.

Ve 40. minutě se krásně na levé straně uvolnil Castaignos a svým centrem našel volného Tadiče, který zblízka pohodlně rozvlnil síť. Po přestávce se úroveň utkání ještě snížila a náznaky šancí měli hosté, nicméně do útoku se příliš nehrnuli. Byli zřejmě spokojení se současným výsledkem. V úvodní čtvrthodině se do hlavičkového pokusu dostal hostující Douglas, ale jeho snažení skončilo nad brankou.

Na druhé straně zahrozil po přihrávce Teddyho Chevaliera osamocený Robert Braber, jenže střelu uspěchal a pálil hodně nad. Poté hlavičkoval mimo znovu Douglas a v poslední čtvrthodině ožil Waalwijk. Nejprve vystřelil z dobrých dvaceti metrů Rodney Sneijder, avšak jeho pokus dobře kryl gólman Nikolaj Mihajlov. Domácí nevyužili svou největší šanci tři minuty před koncem, kdy Florian Jozefzoon orazítkoval z patnácti metrů jen tyč a skóre se tak do konce zápasu už nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele