základní část, 14. kolo
24.11.2012 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - FC Groningen 1:1

Oba soupeři potvrdili velice dobrou formu z poslední body a díky spravedlivé remíze nakonec potřetí v řadě neprohráli. Groningen je stále jedenáctý se ziskem šestnácti bodů, Waalwijk má o bod více a je na tom také o jednu příčku lépe. Hosté se dostali do vedení na konci prvního poločasu a dlouho to vypadalo, že nadějné vedení udrží, jenže nakonec deset minut před koncem bylo srovnáno a Waalwijk tlačil, v závěru navíc hosté hráli v deseti.

Waalwijk měl velmi blízko k otočení a Groningen může nakonec být rád alespoň za bod. V úvodu zápasu se hrálo velmi opatrně a bez šancí, v celém prvním poločase se v podstatě urodily jediné dvě vážnější situace a obě skončily brankou, ovšem kvůli ofsajdu byl uznán jen jeden gól. Nejprve se z branky radoval domácí Florian Jozefzoon, jenže jeho radost byla předčasná, po přihrávce Teddyho Chevaliera se totiž nacházel v ofsajdu.

Naopak hosté na druhé straně z ničeho nic vsítili vedoucí branku ve 43. minutě. Po přímém volném kopu se k hlavičce dostal Virgil Van Dijk a prodloužil na svého spoluhráče Keese Kwakmana, ten se hlavou prosadil. Ve druhém poločase dlouho hosté skvěle bránili, nepouštěli soupeře do žádného zakončení a vypadlo to, že už udrží nadějný stav až do konce. Jenže v poslední čtvrthodině se obrázek hry zcela změnil a domácí pořádné zabrali.

Nejprve se po necelé minutě strávené na hřišti dostal do příležitosti Mart Lieder, který pálil z hranice vápna do prázdné branky, skvělým skluzem ale zastavil jeho pokus Van Dijk. O minutu později už bylo srovnáno. Po krásné narážečce Chevaliera pálil zblízka přesně Ard van Peppen. Poslední velkou šanci měl Chevalier, který po úniku po pravé straně pálil opravdu těsně vedle. V 88. minutě zastavil rukou vyloženou šanci Michael de Leeuw a dostal ihned červenou kartu. Na výsledek to už ale vliv nemělo a zápas tak skončil 1:1.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele