základní část, 25. kolo
03.03.2013 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - AZ Alkmaar 2:1

Fotbalisté Alkmaaru nezvládli důležitý souboj o záchranu a v tuto chvíli se nacházejí na patnáctém místě tabulky pouze o skóre před šestnáctou Rodou, oproti loňskému ročníku si tak výrazně pohoršují. Na půdě Waalwijku kromě dobrého začátku předvedli mizerný výkon a nebýt brankáře Estebana, mohl být rozdíl ve skóre ještě větší. Waalwijk předvedl skvělý ofenzivní fotbal a díky tomu se dostal na třinácté míso tabulky se ziskem šestadvaceti bodů.

Utkání bylo na šance velmi bohaté a hra se od samého začátku přelévala z jedné strany na druhou. Hned v úvodu zahrozil Roy Beerens a sám prošel až k brankáři Zoetovi, ten však vytáhl perfektní zákrok a podržel svůj tým. Ihned na to zahrozil hostující Maher, i tentokráte byl ovšem proti fantastický Zoet. Po čtvrthodině hry obešel Jozy Altidore brankáře Zoeta, jenže jeho střelu do prázdné branky vykopl téměř z brankové čáry Drost.

Domácí zahrozili až ve 25. minutě zápasu, avšak střela Teddyho Chevaliera šla těsně vedle pravé tyčky. Poté se na chvíli hra uklidnila, ovšem pět mnut před koncem šli domácí z ničeho nic do vedení. Krásný průnik předvedl Mart Lieder a přešel snadno přes obránce Marcelise, proti jeho následné tvrdé střele z mírného úhlu neměl Esteban šanci. Krátce po přestávce přihrál Braber chytře Chevalierovi a ten napálil pravou tyčku Estebanovy svatyně.

Po hodině hry byl blízko druhé brance domácích Boukhari, po skvělém vyběhnutí Estebana ale těsně minul svým lobem branku. Proto na druhé straně v 69. minutě udeřil Alkmaar a potrestal slabou produktivitu soupeře. Po krásné kolmici Mahera si Altidore všiml vyběhnutého Zoeta a nádherným padáčkem ho přehodil - 1:1. V dalším průběhu zazářil Mart Lieder, který sice v 72. minutě pálil těsně nad, o čtyři minuty později už byl však úspěšný.

Po několika odražených míčích ve vápně se nejlépe zorientoval a hlavou rozvlnil síť- 2:1. V závěrečné desetiminutovce měl Waalwijk čtyři stoprocentní šance, aby svůj náskok pojistil, jenže neuspěl. Esteban nejprve vyrazil ránu Brabera, pak skvělé zachytil střelu z hranice vápna od Jozefoona, lehce tečoval i míč po střele Sneijdera na tyčku a v nastaveném čase ještě brilantně vykryl úhel Sneijderovi, který pálil těsně mimo.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele