základní část, 2. kolo
18.08.2012 18:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Roda JC 5:0

Roda si po necelém roce veze z Eindhovenu další ostudný debakl. Letos sice dopadla o chlup lépe než v minulé sezóně, kdy schytala výprask 1:7, mnoho důvodů ke spokojenosti ale pochopitelně mít nemůže.

Začátek zápasu favorizovanému Eindhovenu nevyšel úplně podle představ, přesto se už ve třinácté minutě ujal vedení. Mertens zahrával přímý kop od postranní čáry, v pokutovém území nalezl hlavu špatně střeženého Kevina Strootmana, který míč usměrnil nechytatelně k pravé tyčce.

Po inkasovaném gólu převzali otěže zápasu jednoznačně pod svou kontrolu domácí fotbalisté a několikrát hosty pořádně pozlobili. Velmi blízko navýšení vedení byli ve dvaadvacáté minutě, kdy se musel pořádně činit mladý gólman Kurto, jenž bravurně zlikvidoval nebezpečnou střelu Mertense z přímého kopu. Belgickému křídelníkovi nebylo přáno ani vzápětí: z další standardní situace nastřelil pro změnu břevno. Těsně před přestávkou pak neuznali rozhodčí Toivonenův gól kvůli ofsajdu.

Také vstup do druhého dějství vyšel Advocaatovým svěřencům nadmíru dobře. Už po čtyřech minutách hry se totiž mohli radovat z druhého gólu, když Mertensovu střelu tečoval za záda gólmana Kurta kanonýr Ola Toivonen. Pod třetí zásah, který přišel v 77. minutě, se pro změnu podepsala velkým dílem štěstěna, jelikož hostující Abel Tamata změnil směr Hutchinsonovy střely natolik, že se Filip Kurto již nestihl přemístit.

Fotbalisté Rody následně naprosto rezignovali a za malou chvíli lovili míč ze své sítě počtvrté: z úhlu se prosadil Jeremain Lens. Konečnou podobu výsledku pak dal čtyři minuty před koncem střídající Georginio Wijnaldum.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

PSV minule prohrály ale tak to byla haluz teď výhra 4:0 ať jde morálka nahorů

Reagovat
smazaný uživatel

ty meles hrozny ho*na

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele