základní část, 16. kolo
09.12.2012 16:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Twente 3:0

Na pohled velice atraktivní zápas nakonec měl jednoznačného vítěze a v souboji o první místo byl přeci jen lepší domácí celek. Ten v poslední době měl opravdu těžký los a utkal se ještě s Arnhemem a Ajaxem, jenže ani jednou nebodoval. Nyní si spravil chuť a nadělil silnému Twente hned tři branky. PSV se tak v tabulce posunulo na první místo se šestatřiceti body, naopak Twente se čtyřiatřiceti spadlo na třetí pozici o skóre za Arnhem.

Právě tito dva protivníci, kteří letos bojovali v základní skupině Evropské ligy a ani jeden neuspěli, jsou jedněmi z největších aspirantů na zisk titulu. Situaci po náročném programu dnes potvrdilo PSV, které v posledním utkání Evropské ligy zvítězilo, naopak hosté zřejmě ukázali, že na poslední domácí prohře s Helsingborgem přeci jen něco bude. Domácí se dostali do vedení krátce před přestávkou a další dvě trefy přidali v závěrečné desetiminutovce.

Přitom po necelé čtvrthodině hry si vytvořili první velkou šanci hosté. Po krásné individuální akci vypálil Chadli z hranice vápna, brankář Boy Waterman ale dokázal vyrazit před sebe. Dorážející Brama už míč k domácímu brankáři neprocpal. Ihned na to mělo Twente další šanci, jenže po hrubce Strootmana nedokázal Fer efektivně přehodit Watermana. Poté už ale převzali iniciativu domácí a ve 20. minutě si vytvořili velkou šanci.

Po přihrávce Narsingha pálil dobře Strootman, avšak Sander Boschker skvěle odvrátil na rohový kop. Nicméně PSV se dostalo do vedení z ničeho nic v 37. minutě a uklidnilo se. Po krásné a rychlé kombinaci po zemi přihrál Manolev Narsinghovi a jeho následný centr do vápna zužitkoval Georginio Wijnaldum, který mířil do prázdné branky. Po změně stran však zahrozili hosté a mohli srovnat, jenže po přihrávce Chadliho mířil tradiční šutér Dušan Tadič jen do Watermana.

Na druhé straně zahrozil hned na to Jermain Lens, avšak zblízka nepochopitelně přestřelil branku Enschede. PSV mělo tlak i nadále a po hodině hry neproměnilo dvě velké možnosti. Po nepřesné střele musela u druhé situace zachraňovat obrana Twente až na brankové čáře. Nicméně PSV rozhodlo v 80. minutě, kdy po krásné kolmici přehodil Tim Matavž bezmocného Boschkera. O dvě minuty později byl dokonán zmar hostů, když po krásných narážečkách Matvže s Narsinghem střílel druhý zmiňovaný přesně na přední tyč - 3:0.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, psv.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší útok, proti nejlepší obraně..typ 1:1; přání 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad remíza a Arnhem do čela..

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele