základní část, 20. kolo
26.01.2013 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - SC Heerenveen 1:1

Heerenveen sahal na půdě Zwolle po vítězství, ovšem nakonec se musel spokojit pouze s bodem, když šest minut před koncem řádné hrací doby inkasoval gól na konečných 1:1.

Zwolle vletělo do utkání pěkně po hlavě a v úvodní pětiminutovce nedalo Heerenveenu vydechnout. Dokonce se mohlo velmi brzy ujmout vedení, jenže Benson ve stoprocentní šanci nezasáhl míč, který následně ukryl ve svém náručí brankář Nordfeldt. Ve zbytku první půle byl už obraz hry přeci jen o poznání vyrovnanější. Žádný mimořádně atraktivní fotbal se ale rozhodně nehrál.

Zwolle znovu zahrozilo až v průběhu 23. minuty, kdy Benson postupoval sám na Nordfeldta, ovšem na poslední chvíli jej čistě zastavil stoper Zomer. Hned vzápětí dal o sobě vědět také Heerenveen: Djuričić pálil přesně do rukavic gólmana Boera, Finnbogason pro změnu z úhlu nastřelil boční síť.

Z obou stran to bylo na hodně dlouhou dobu vše. Až těsně před přestávkou mohl udeřit domácí Wiljan Pluim, který si naběhl na vynikající centr Achenteha, ale z voleje nezamířil přesně.

Vstup do druhého dějství vyšel podstatně lépe hostům. Po velké chybě obránce van Polena se míč odrazil přesně k Alfredu Finnbogasonovi, pro kterého už bylo následné zakončení z hranice malého vápna hračkou - 0:1. Zwolle se pochopitelně snažilo na nepříznivý stav okamžitě zareagovat. Nejblíže vyrovnání byl asi Rochdi Achenteh, ale jeho nádhernou střelu z přímého kopu dokázal Nordfeldt vytěsnit na roh.

Domácí fotbalisté bojovali až do samotného konce a za svou aktivitu byli nakonec náležitě odměněni. V 84. minutě se dostal k zakončení Denní Avdić a svou hlavičku umístil neomylně za záda Nordfeldta, čímž srovnal na 1:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele