základní část, 2. kolo
18.08.2012 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Vitesse 0:1

Nováček soutěže ze Zwolle nezvládl svou domácí premiéru v Eredivisie a s přijíždějícím Vitesse prohrál těsně 0:1, a to hlavně díky vynikajícímu výkonu brankáře Velthuizena.

Duel začal a více z něho v samotném úvodu měli domácí. Na první velkou šanci navíc diváci čekali jen do 13. minuty, ve které se krásně uvolnil Narsingh a přesným centrem hledal nabíhajícího Gravenbeeka. Tomu však při zakončení scházela notná dávka přesnosti. Domácí Zwolle mělo v prvním poločase rozhodně více ze hry než SBV. Další velká šance totiž přišla opět z kopaček domácích a to když se v 35. minutě ke střele odhodlal van Polen. Jeho střelu však parádním zákrokem zlikvidoval brankář SBV Velthuizen.

Na začátku druhé půle se však Vitesse probudilo a hned ve 46. minutě se mohlo radovat. Uvolňujícímu Wilfriedovi však míč v pokutovém území utekl a z akce nic nebylo. O tři minuty později se hra otočila a po chybě, kterou vyrobili Kalas s Kashiaou, se k míči dostal Benson. Hostující brankář ale i tentokrát skvěle zachytal a podržel svůj tým.

Hra se vyrovnala a o necelou minutu později se do šance opět dostali hosté. Tentokrát se v 50. minutě skvěle uvolnil exsparťan Wilfried, který svou střelou z dobrým pětadvaceti metrů vyzkoušel pozornost Ter Wielena v brance Zwolle. Po hodině hry se však Vitesse více osmělilo a v 63. minutě to okamžitě přineslo ovoce. Renato Ibarra si skvěle narazil s van Ginkelem, přičemž ihned obešel brankáře domácích a šikovnou střelou dokázal Ten Wielena překonat a poslat tak SBV do vedení.

Zwolle nesložilo zbraně a začalo být ihned aktivní. První větší šance na srovnání stavu přišla v 76. minutě, když se skvělou individuální akcí blýskl Narsingh, který prošel takřka celou obranou čtveřicí a zakončil. Velthuizen byl však k nezastavení a i tentokrát předvedl brilantní zákrok a skóre se neměnilo.

O tom, že tento večer patři Velthuizenovi, se mohli diváci definitivně utvrdit v nastaveném čase. Velthuizen vyrazil při jednom ze zákroků míč před sebe a k radosti domácího Zwolle se míč odrazil na ruku jednoho s hostů. Rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Bart van Hintum a zdálo se, že bude v samotném závěru srovnáno. Velthuizen však opět předvedl parádní zákrok a prakticky sám rozhodl o tom, že Vitesse si ze Zwolle odveze tři body za těsné vítězství 1:0.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bony šup ho tam výhra Vitesse 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas byl vyrovnanej mohl skoncit i remizou kdyby Zwolle v nastaveni promenilo penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele