základní část, 4. kolo
01.09.2012 19:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

PEC Zwolle - NEC Nijmegen 0:4

Fotbalisté Nijmegenu po dvou vysokých prohrách ukázali, že úvodní výhra nad Heerenveenem nebyla náhoda a nyní si s chutí zastříleli na stánku Zwolle. To v úvodních třech kolech předvedlo zodpovědný výkon v defenzívě a dokázalo uhrát dva body. Nyní ale nováčka potkal kolaps a doma inkasoval hned čtyřikrát, proto se propadl na barážové šestnácté místo tabulky. Nijmegen je před nedělními odvetami se šesti body na sedmé pozici.

Utkání ale bylo velmi zajímavé a ovlivnily ho hned dvě červené karty, největším smolařem zápasu byl Joey Van den Berg. Nijmegen se totiž dostal do vedení už v 18. minutě, Joey Van den Berg totiž zahrál v pokutovém území rukou, dostal žlutou kartu a kopala se penalta. Tu Ryan Koolwijk poslal k levé tyči a hosté se dostali do vedení. Po půl hodině hry svůj náskok zvýšili opět z penalty, Zwolle navíc hrálo od této chvíle v oslabení.

Po krásném průniku do vápna od Roordy musel ve vápně zatáhnout za záchranou brzdu Leon ter Wielen a uviděl od rozhodčího rovnou červenou kartu, navíc Koolwijk bez větších potížích proměnil i tento pokutový kop - 0:2. Další zajímavé akce byly k vidění až v druhém dějství. Ihned po začátku mohl zvýšit vedení hostů Roorda, jenže svůj samostatný průnik nezakončil přesně. NEC se nakonec radovalo v 56. minutě.

Van den Berg se totiž dopustil opět hraní rukou a uviděl za to druhou žlutou kartu, musel tedy také opustit hřiště. K přímému volnému kopu se navíc postavil Evander Sno a míč díky teči domácí zdi skončil v síti. O pět minut později pojistil výhru Melvin Platje, který využil nádherné kombinace po zemi a zakončoval do prázdné branky. Deset minut před koncem mohl dokončit pověstného "búra" Rick ten Voorde, ovšem výsledek utkání se už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele