základní část, 13. kolo
17.11.2012 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - NAC Breda 2:0

Fotbalisté Zwolle zvládli souboj o záchranu na výbornou a neinkasovali, díky třetímu vítězství v sezóně se dostali přes dvojciferný počet bodů a navíc opustili příčky znamenající pád do druhé ligy nebo baráž. Zwolle tak získalo body po třech utkáních v řadě a díky tomu se dostalo na čtrnáctou pozici v tabulce. O skóre přeskočilo právě Bredu, kterou nyní porazilo 2:0 a NAC se prozatím propadlo na patnácté místo.

Utkání bylo dlouho velmi vyrovnané a branka dlouhou dobu nepadla, poté ale domácí dokázali strhnout otěže utkání na svou stranu a během deseti minut dalo dvě branky, které rozhodli o důležité výhře domácích. V prvním poločase nebylo příliš k vidění mnoho zajímavých situacích, Zwolle ale bylo mírně lepší. V první šanci se ovšem ocitl hostující Verbeek, jenže svůj pokus poslal mimo tři body.

Poté zahrozil domácí Mokhtar, nicméně gólman Jelle ten Rouwelaar předvedl dobrý zákrok. Ihned na to pálil střelec druhé branky Denni Avdić, tentokráte ale na pozorného Rouwellara nevyzrál. Po necelých dvaceti minutách hry zahrozil domácí Lachman, ale pálil těsně nad. V 25 minutě se ke střele z dálky odhodlal Avdič, i tentokráte ale mířil nad hostující branku. Po půl hodině hry pálil mimo hostující Leugers, na druhé straně hlavičkoval do gólmana Avdič.

Do konce poločasu mířil do boční sítě Drost, Mokhtar poslal svůj pokus těsně vedle levé tyče a Plum mířil do náruče Rouwelaara. V poslední minutě to ještě zkusil Mokhtar, ani on však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Druhý poločas byl zajímavý až v jeho druhé půli, kde nejprve Avdičovu ránu vykopával jeden z obránců až z brankové čáry a po následném centru se zrodila první branka utkání po chybě hostující defenzívy.

Po špatném odkopu se mí dostal k Ronniemu Reniersovi a ten připraveno ranou poslal domácí do euforie. Za dalších deset minut stvrdil vítězství Rody Avdič. Ten dostal přihrávku do běhu od Mustafa Saymaka a svou bombou propálil vše před sebou. Utkání se následně už dohrávalo a NAC si žádný výrazný tlak nevytvořilo.

Autor: Viktor Sandev / fczwolle.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

tesne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele