základní část, 6. kolo
22.09.2012 18:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Groningen 1:2

Čekání Zwolle na premiérovou výhru v Eredivisie stále pokračuje. Dnes byli sice svěřenci kouče Jaapa Stama blízko, jenže vinou zpackaného závěru nakonec museli skousnout další porážku.

Úvodní minuty utkání se nesly v duchu vzájemného oťukávání. Ani jeden tým aktivitou příliš nehýřil. Posléze ale začínalo přebírat dirigentskou taktovku pod svou kontrolu Zwolle a během třiadvacáté minuty se dočkalo úvodní trefy. Ta však byla hodně šťastná, jelikož brankář Luciano podcenil centr Younesse Mokhtara a míč překvapivě skončil za jeho zády - 1:0.

Groningen byl téměř celý první poločas naprosto neviditelný, jediný jeho výraznější okamžik přišel po půlhodině hry, kdy Tim Sparv hlavičkoval zhruba metr vedle. Před přestávkou naopak mohl pojistit vedení domácího celku Bart van Hintum, ovšem brankář Luciano tentokrát žádnou chybu nevyrobil a míč výborně vyrazil na rohový kop.

Do druhého dějství vletělo Zwolle opravdu aktivně, jenže ze svého úvodního tlaku nic vytěžit nedokázalo. Následně se naopak hra výrazně vyrovnala a přinesla také šance Groningenu. Nebezpečně zakončoval především Zeefuik, jehož dalekonosný pokus skončil těsně vedle.

Závěr zápasu patřil hostujícím fotbalistům, kterým se podařil nevídaný obrat. Vytouženého vyrovnání se dočkali šest minut před koncem, kdy Género Zeefuik usměrnil do brány střelu stopera van Dijka. Už o pár okamžiků později se ale radovali znovu: Michael de Leeuw využil mizerného vyběhnutí brankáře Ter Wielena a hlavou neomylně zakončil, čímž zařídil svému celku cenné vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele