základní část, 31. kolo
21.04.2013 14:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

NEC Nijmegen - PEC Zwolle 1:3

Fotbalisté Nijmegenu prohloubili svou současnou krizi a tři kola před koncem už to budou mít v souboji o osmé místo zaručující kvalifikaci Evropské ligy hodně těžké, na Groningen totiž ztrácejí pět bodů. Zwolle naopak díky důležitému vítězství téměř definitivně zažehnalo sestupovou hrozbu a devítibodový náskok na šestnáctou Rodu by si mělo pohlídat. Nijmegen se propadl na desáté místo, PEC naopak poskočilo na jedenáctou příčku.

Hosté se výrazně přiblížili vítězství v úvodní polovině prvního poločasu, kde vsítili hned dvě branky. Domácí sice snížili krátce po přestávce, avšak Zwolle přidalo v závěru zápasu uklidňující třetí branku. Hosté se dostali do vedení krátce po čtvrthodině hry z první vážnější akce zápasu, kdy po krásné kolmici do vápna mířil přesně k tyči Youness Mokhtar. Zwolle znovu zaskočilo soupeře ve 23. minutě, avšak tentokráte skórovalo s velkou dávkou štěstí.

Po rohovém kopu spadl míč před brankou na prsa Fredu Bensonovi a následně zapadl do dolního rohu - 0:2. Nijmegen poté zvýšil svůj tlak, svou největší možnost úvodního dějství si vypracoval až ve 43. minutě. Sutter se po skvělé přihrávce za obranu zjevil sám před brankářem Boerem, jenže ho zblízka nedokázal propálit. NEC vstoupilo dobře do druhého poločasu a nakonec vykřesalo naději ve 49. minutě.

Po špatném odkopu zachytil balón Leroy George na hranici pokutového území a jeho nechytatelná dělovka zapadla k tyči. Hosté byli nuceni v 56. minutě střídat zraněného gólmana Boera, kterého nahradil Danny Wintjens. A ten si hned o tři minuty později připsal velmi dobrý zákrok po hlavičce Willa. Jenže od této chvíle tlak domácích zmizel a neobjevil se až do konce duelu. Na druhé straně čtvrthodiny před koncem vychytal Babos osamoceného Saymaka a v 85. minutě nakonec přidal třetí branku Zwolle Mateusz Klich, který se technicky trefil ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele