základní část, 25. kolo
03.03.2013 12:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

NEC Nijmegen - Feyenoord Rotterdam 0:3

Feyenoord potvrdil své vítězství proti PSV a i v Nijmegenu se prezentoval solidním výkonem, když domácí NEC hravě přehrál 3:0.

Úvod utkání patřil hostům. Ti cítili, že jsou mírnými favority a chtěli tuto roli co nejrychleji potvrdit. Netrvalo dlouho a diváci se dočkali první velké šance. Běžela 11. minuta a u míče se objevil Vilhena. Ten poté kvalitní přihrávkou našel nabíhajícího Boëtiuse, který si míč skvěle zpracoval a následnou střelou poslal hostující celek do celkem brzkého vedení.

Nijmegen však nepadl na kolena a snažil se vyrovnat. Skoro se mu to povedlo ve 34. minutě. V té se skvěle uvolnil domácí van der Velden a následným centrem vybídl k vyrovnání Bovenberga. Jeho parádní hlavička hodně vyděsila Muldera v hostující brance. Ten si však mohl oddechnout, Bovenbergova hlavička skončila pouze na tyči.

NEC bylo aktivní, ovšem ve 42. minutě zlomil domácí snahu Feyenoord. U míče byl rychlonohý Schaken, který utekl všem svým pronásledovatelům a přesným centrem našel Pellého. Jeho následná hlavička letěla už jen do prázdné branky a hosté rázem vedli už o dvě branky.

První poločas vyhrál sice hostující Feyenoord, ale Nijmegen v něm ukázal více, než napovídá výsledek. Ani na začátku druhého poločasu se nenechal zahanbit a dlouho odolával. Byl to však opět Feyenoord, který v 62. minutě mohl skórovat. Po ponechané výhodě se k míči dostal Clasie a tvrdou ranou orazítkoval tyč.

Nijmegenu jako kdyby poté došly síly. Feyenoord začal tlačit a s ubývajícím časem se zdálo, že je rozhodnuto. Navíc přišla také 82. minuta a v ní aktivní Pellé vyslal na zteč rozeběhnutého Boëtiuse, který svou druhou brankou v utkání rozhodl o konečném výsledku 0:3.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
afc ajax

x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele