základní část, 21. kolo
02.02.2013 19:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - PEC Zwolle 3:0

Domácí Breda si v klidu poradila se Zwolle, její útočníci se trefili třikrát. Vývoj utkání hodně ovlivnilo rozložení sil na hřišti - již před koncem první půle byl vyloučen hostující Broerse. Od tohoto okamžiku už domácí skórovali.

Před začátkem zápasu to byli sousedé v tabulce a oběma se nedařilo podobně. Trochu lepší výchozí pozici měla třináctá Breda, kterou od Zwolle dělil bod. Formy obou týmů nabírají vzestupnou tendenci a zdá se, že v jarní části soutěže by se tyto celky chtěly přesunout do středních pater tabulky. Výrazný krok k tomu včera udělala domácí Breda.

Utkání pro ni ale vůbec nezačalo dobře - již po deseti minutách se zranil útočník Danny Verbeek a musel střídat. V první větší šanci utkání se ocitli domácí, když se míč dostal ke zkušenému Anthonymu Lurlingovi, který nahrál na nabíhajícího Jordyho Buijse. Mladý obránce ale bránu těsně minul.

Na druhé straně zahrozil Fred Benson, který ale před gólmanem nedokázal zkrotit skákavý míč a celá akce vyšuměla do prázdna. Ke konci první půle se ale již dělo něco mnohem zajímavějšího. Aktivní Lurling se na hranici pokutového území dostal ke střele, kterou zastavila ruka bránícího Broerseho - červená karta a penalta! K ní se postavil Jordy Buijs a poslal Bredu do vedení.

Konec a začátek poločasů Bredě prostě jde, což dokumentovala minutu po zahájení druhé půle. Zkušený Lurling přehodil dloubáčkem vybíhajícího Boera a míč skončil na břevně. Jakoby to ale bylo secvičené - před bránou číhal Gudelj a hlavou poslal míč zpět do brány!

Domácí brankář Jelle ten Rouwelaar měl co dělat, aby zkrotil nepříjemnou střelu Arneho Slota, následoval dobře mířený pokus Achenteha. Také s ním si domácí věděli rady. Navíc se hráčům Bredy povedlo uloupit míč a dostat ho k bráně Zwolle. Po Gudeljově centru se míč dostal na kopačku Hadouira, který po zpracování vypálil nechytatelný projektil - 3:0.

Čtvrtou branku mohl přidat Buijs, ale trefil jen brankáře Boera. Do konce zápasu se již nic nestalo a tak se domácí radují z povedené výhry. Tři body jim zajišťují postup o jednu příčku, Zwolle klesá do sestupových vod.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele