základní část, 24. kolo
23.02.2013 18:45 CET
3 : 5
(1:2)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Vitesse 3:5

Po čtyřech venkovních prohrách v řadě dokázalo Vitesse konečně uspět. Přestřelku s Heraclesem ovládlo v poměru 5:3.

Začátek utkání sice zprvu nudil, na úvodní branku ale nakonec museli diváci čekat pouze devatenáct minut. Jako první se prosadil útočník Wilfried Bony, který napřáhl zpoza vápna a krásnou střelou nedal Pasveerovi šanci. Hned vzápětí se skóre měnilo znovu. Marco van Ginkel prošel až do pokutového území Heraclesu, odkud následně střelou podél brankáře zvýšil už na rozdíl dvou branek.

Heracles se po většinu první půle prosazoval jen hodně ztěžka, přesto v 31. minutě dokázal z ničeho nic snížit. Bruns perfektní přihrávkou nalezl volného Lerina Duarteho, jenž se zblízka nemýlil.

Ve druhém poločase diváci sledovali pravé gólové hody. Třetí zásah Vitesse mohl přidat už po pěti minutách Bony, jenže jeho penaltu dokázal Remko Pasveer vychytat. Mnohem úspěšněji si počínal zakrátko Marco van Ginkel, který doklepl míč do brány po hlavičce Havenaara. Za další dvě minuty přišla další branka: Bony využil mizerného bránění Rienstry, potáhl si míč do šestnáctky, kde následně obešel gólmana Pasveera a zakončil do opuštěné domácí svatyně.

Heracles se z nepříznivého vývoje nemohl dlouhou dobu vzpamatovat. Snížení se dočkal až v 73. minutě, kdy z dálky napřáhl Geoffrey Castillion a míč uklidil nechytatelně k tyčce. Vstřelený gól pochopitelně Heracles nabudil, když však čtyři minuty před koncem normální hrací doby viděl červenou kartu Thomas Bruns, nebylo o vítězi pochyb.

Vitesse dokázalo početní výhody využít na začátku prodloužení, kdy zkompletoval hattrick Bony. Poslední slovo ale každopádně patřilo Heraclesu, konkrétně Ninosi Gouriyemu, který trefou v závěrečných sekundách zápasu snížil na konečných 3:5.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bony Wilfried 20 gol v sezone

Reagovat
smazaný uživatel

Bony Wilfried po takých výkonoch by už mal odíst z SBV Vitesse

Reagovat
forma

On tam ani neměl chodit ale to už je jiná písnička ... Hodně lidí mu vyčítalo že odešel ze Sparty za horším a ještě uprostřed výborně rozjetý sezony Myslím si že on mohl být v tehdejším dvojutkání s Liverpoolem rozhodujícím 'faktorem' ... Škoda, každopádně je to pan hráč

Reagovat
čutalista

bony do chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele