základní část, 26. kolo
09.03.2013 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - NEC Nijmegen 1:0

Souboj dvou týmů ze středu tabulky vyzněl nakonec lépe pro Heracles, ačkoli Nijmegen prakticky celý zápas bušil do jeho brány, co to dalo. Domácí ale soupeře vyučili v produktivitě, Everton po hodině hry zařídil jedinou branku utkání. A díky němu se rozdíl mezi oběma týmy zmenšil na pět bodů.

Poprvé v zápase se útočník Ruud Boymans objevil v základní sestavě Nijmegenu, změna se ale příliš nevyplatila, jelikož tým vyšel střelecky naprázdno. Boymans se hned zprvu ukázal ve velmi dobrém světle, ve 3. minutě se objevil jen pár metrů od branky, ztroskotal ovšem na fantastickém gólmanovi Pasveerovi.

O deset minut později byli hosté gólu ještě blíže, avšak radost jim zkazil te Wierik, který balón vykopl z brankové čáry do bezpečí. Heracles se dlouho k ničemu nedostalo. V záloze soupeře perfektně pracoval Falkenburg, jeho pasy především sbíral také aktivní Koolwijk. Snad jen Duarteho a Brunsův pokus trošku NEC vylekaly.

Fotbal se ovšem hraje na góly a v téhle statistice jednoduše hosté selhali. Ve 41. minutě se navíc mohl prosadit Duarte, chybu obránce van Eijdena však nepotrestal. Šikovný heracleský záložník totiž selhal v koncovce. I nadále byl Nijmegen lepším týmem, ovšem postupně Pálsson, Amieux ani Rieks nedokázali z dobrých příležitostí skórovat.

Po téměř odehrané čtvrthodině druhé půle se z ničeho nic prosadili domácí. Everton si naběhl na pas od Duarteho a hlavou překonal brankáře Babose. O deset minut později sudí Janssen vysypal za surovou hru Brunse, jenže ani tuhle přesilovku soupeř nevyužil. V největší šanci Van Eijdenovu hlavičku polapil Pasveer.

Autor: Patrik Sandev / eredivisie.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele