základní část, 30. kolo
13.04.2013 19:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Groningen 0:2

Fotbalisté Groningenu zvládli velmi důležité utkání na půdě Heraclesu a v souboji o kvalifikaci Evropské ligy získali tři body. Díky tomu se posunuli na osmé místo s devětatřiceti body a mají dvoubodový náskok na devátý Nijmegen. Almelo naopak zřejmě vzdává souboj o evropské poháry a nyní na dvanáctém místě ztrácí na Groningen pět bodů. Hosté rozhodli o své výhře ve druhém poločase po hodině hry.

Groningen mohl jít do vedení po sedmi minutách hry, kdy se po odraženém míči dostal k zakončení De Leeuw a jeho nůžky mířily jen těsně vedle. Ihned na to po přihrávce Kirma se dostal k zakončení César Texeira, ovšem brankář Pasveer dobře vyběhl a jeho střelu brilantně vyrazil. O minutu později se stejný hráč dostal do další šance, po rohovém kopu ale pálil z hranice pokutového území těsně mimo.

Domácí zahrozili po dvaceti minutách hry, kdy po centru Paljiče mířil těsně vedle Everton. Hosté ale měli i nadále územní převahu a po půl hodině hry se opřel do míče z přímého volného kopu Lindberg a ten se poté odrazil od břevna zpět do hry. Ihned po přestávce zahrozili domácí. Everton předvedl sólo po levé straně a vypálil z patnácti metrů, avšak brankář Bizot jeho ránu skvěle vyrazil.

Následně se k přímému volnému kopu postavil Vejinović a jeho pokus fantasticky odvrátil na rohový kop Bizot. Nicméně hosté zužitkovali svou první vážnější možnost v 62. minutě a šli do vedení. Po centru na hranici šestnáctky se opřel do míče Texeira a poslal míč přímo k levé tyči. Groningen přidal definitivní pojistku čtvrthodiny před koncem, kdy byl ve vápně faulován Kirm a následný pokutový kop proměnil Leandro Bacuna.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele