základní část, 28. kolo
31.03.2013 14:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 1:2

Fotbalisté Alkmaaru zvládli velmi důležité utkání na půdě Hearcles a udělali důležitý krok k záchraně, navíc předvedli opravdu heroický výkon. Po dvou úvodních brankách hráli od 31. minutě v oslabení a Heracles navíc na konci úvodního dějství snížilo. Nicméně hosté se v druhém poločase ubránili a získali tak cenné tři body. Díky tomu se v tabulce posunuli na čtrnácté místo s devětadvaceti body a mají tříbodový náskok na barážovou Rodu.

Almelo je stále desáté se čtyřiatřiceti body, v tomto zápase se ale příliš nepředvedlo. Utkání opravdu nebylo příliš bohaté na šance, ve druhém poločase byli domácí naprosto bezmocní v ofenzívě a brankáře Estebana neohrozili ani jednou. V úvodní dvacetiminutovce hrály oba celky velmi opatrně, hosté však poté rozhodli o své výhře během dvou minut. Nejprve ve 22. minutě skóroval Markus Henriksen, který po rohovém kopu zakončil přesně z pěti metrů.

Za další dvě minuty hosté šťastně navýšili svůj náskok, když po střílené přihrávce do vápna chtěl odkopnout míč do bezpečí Mike te Wierik, jenže míč nakonec skončil za zády brankáře Pasveera. AZ si výrazně zkomplikovalo situaci ve 31. minutě, kdy za velmi ostrý zákrok na Lerina Duarteho viděl červenou kartu Thomas Lam. Heracles následně ožilo a o dobré pokusy se postarali Marko Vejinovič s Lerinem Duartem, nicméně oba pálili těsně nad.

Ve 43. minutě domácí vykřesali naději, když se k odraženému míči dostal Mike te Wierik a jeho střela nezištně prošla až za záda Estebana. Tím tak částečně napravil vlastní branku a vrátil svůj celek do hry. Almelo sehrálo špatné druhé dějství a vůbec si nevědělo rady s dobře organizovanou obranou soupeře, do závěrečného hvizdu tak branku už nevsítili. "Je to krok kupředu, ale stále nejsme tam, kde bychom chtěli být. Dnes musíme kluky pochválit za bojovný výkon a zároveň jim chci poděkovat," uvedl kouč AZ Gertjan Verbeek

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AZ!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele