základní část, 20. kolo
27.01.2013 14:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Willem II 3:1

Fotbalisté Utrechtu potvrdili v domácím prostředí úlohu favorita a proti poslednímu celku tabulky dokázali zvítězit o dvě branky. Díky tomu jsou v tabulce stále na šestém místě se ziskem šestatřiceti bodů a v tuto chvíli mají náskok na sedmý Nijmegen už deset bodů. K tomu se přiblížili také svým dvěma nejbližším konkurentům, na Arnhem s Feyenoordem již ztrácejí pouhé dva body. Tilburg naopak zůstává poslední se třinácti body.

Jeho ztráta na sedmnácté barážové místo Venla sice stále zůstává dvoubodová, avšak na přímou záchranu se však vyšplhala na šest bodů a nováček soutěže to nebude mít v žádném případě jednoduché. V úvodním poločas branky k vidění nebyly, ovšem po změně stran se domácí ihned dostali do vedení a v polovině druhého dějství přidali druhou trefu. Tu třetí si schovali až do samého závěru a hostům už nepomohlo ani snížení v nastaveném čase.

Utrecht si vypracoval první možnost po čtvrthodině hry, avšak dělovku van der Marela dokázal zlikvidovat brankář Meul. Poté byli domácí stále o něco lepší, avšak deset minut před přestávkou zahrozil také Tilburg. Po centru do vápna přesně k tyči hlavičkoval Haastrup, avšak na poslední chvíli vykopl míč z brankové čáry jeden z obránců Utrechtu. Od této chvíle byli hosté aktivnější a v nastavení ještě nebezpečně vypálil Guijt, ale nakonec těsně vedle.

Nicméně po přestávce opět řídil hru Utrecht a ve 48. minutě se prosadil gólově. Po úniku na levé straně a zpětné přihrávce do vápna vypálil přesně Anouar Kali. Utrecht poté stále tlačil soupeře a v polovině druhého poločasu pojistil náskok. Po centru Gerndta dokázal napodruhé zakončit Eduard Duplan. Minutu před koncem normální hrací doby zvýšil náskok domácích Bod Schepers, který vystřelil po další přihrávce Gerndta z deseti metrů. V první nastavené minutě zaznamenali hosté alespoň čestný úspěch, hlavou totiž snižoval Robbie Haemhouts.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele