základní část, 31. kolo
21.04.2013 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - NAC Breda 3:0

Fotbalisté Utrechtu napravili zaváhání v souboji s Alkmaarem a přerušili tak své horší období. Tentokráte si spravili chuť a Bredě po jasném výsledku 3:0 nedali šanci. V tabulce stále zůstávají na šestém místě, náskok Twente k tomu snížili na rozdíl jednoho bodu a ve hře stále je i čtvrtá příčka Arnhemu. NAC se letos do pohárů sice už asi nepodívá, avšak téměř jistě je zachráněno. V tuto chvíli je třinácté s osmibodovým náskokem na šestnáctou Rodu.

A o tento náskok tři kola před koncem už přijde jen velmi těžko. Utrecht rozhodl o své výhře hned v úvodní dvacetiminutovce, kde vstřelil dvě branky. Poté kontroloval průběh hry a třetí trefu přidal čtvrthodiny před koncem utkání. Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, kteří i vytvořili šanci už v 6. minutě. Po krásné kličce se Hooi snažil chytře přehodit brankáře Ruitera, ovšem jeho pokus zapadl jen do boční sítě.

Od této chvíle úřadovali domácí. Nejprve sice ještě Jens Toornstra mířil o pár decimetrů vedle levé tyče, ve 14. minutě už však byl úspěšný Mike van der Hoorn. Ten si skvěle naběhl na centr Toorntsry z pravé strany a snadno rozvlnil síť. Za další čtyři minuty skóroval sám Toornstra, který po pasu van der Maarela propasíroval míč s obtížemi za gólmana Rouwelaara - 2:0. Do konce poločasu musel jednou výborně zasahovat Ruiter, poté Rouwelaar po velkých zmatcích zabránil další brance Utrechtu pět minut před přestávkou.

Ihned po změně stran se ocitl před brankářem Bredy Kogel, jenže napoprvé ho nepřekonal a při dorážce v pádu mířil těsně vedle. Domácí měli míč častěji na kopačkách a soupeři ve zbývajícím průběhu nedovolili vůbec nic, nakonec v 74. minutě skórovali potřetí. Střídající Stoep pobyl na hřišti jen čtyři minuty a hned vymyslel přihrávku na Edouarda Duplana, jehož rána z osmnácti metrů byla milimetrově přesná - 3:0.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele