základní část, 13. kolo
18.11.2012 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - FC Twente 1:1

Fotbalisté Utrechtu potvrdili velice dobrou formu z letošní sezóny a zatím ukazují, že dokážou vzdorovat i těm největším favoritům. Nyní obrali o body Twente, které remizovalo podruhé v řadě a v sezóně už celkově potřetí, jejich forma není v tuto chvíli úplně optimální. Twente se nachází na druhém místě se ziskem 30 bodů a jeho ztráta na vedoucí PSV se vyšplhala na tři body. Utrecht má na kontě 22 bodů a je pátý.

Branky padaly pouze v úvodu utkání, poté měli šance oba celky a nutno podotknout, že Utrecht možná byl i blíže rozdílové brance. Svěřenci kouče Steva McClarena přitom začali fantasticky a už ve 2. minutě se dostali do vedení, avšak Utrecht krátce po čtvrthodině hry dokázal srovnat a pak už předvedl opravdu zodpovědný výkon v obraně. Twente tak ukázalo, že v poslední době je jeho slabinou zakončení.

Twente zužitkovalo hned první akci zápasu, když si na přímý volný kop z pravé strany seběhl na zadní tyč Willem Janssen. Na toho obrana domácích úplně zapomněla a hostující hráč hlavou s přehledem zakončil. Utrecht mohl srovnat po necelých deseti minutách hry, když rychlý brejk zakončoval Gerndt, ale mířil těsně vedle. Domácí ovšem mírnou převahu dokázali zužitkovat v 17. minutě, kdy se prosadil Jacob Mulenga.

Ten si naběhl na přímý volný kop zleva a i když byl v těžké pozici, tak i přes faul dokázal hlavou rozvlnit síť. Po půl hodině hry vymyslel skvostnou patičku domácí Nana Asare, jenže Mulenga před prázdnou brankou netrefil míč.

Po změně stran se dlouho nic nedělo, v 67. minutě však gólman hostů Boschker fantasticky vyškrábl na roh hlavičku Mika van der Hoorna. Na druhé straně se zaskvěl také Ruiter, který vyrazil konečky prstů za branku ránu Schildera. Poslední slovo však měli domácí, jenže pokus Oara šel těsně nad horní růžku hostující svatyně a skóre se proto již neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele