základní část, 10. kolo
26.10.2012 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Groningen 1:0

Utrecht i nadále pokračuje ve svém úspěšném tažení letošní sezónou. V předehrávce desátého kola s Groningenem to sice neměl snadné, přesto si na své konto připsal důležité tři body, díky kterým se až do nedělního odpoledne vyhoupl na čtvrtou příčku tabulky.

Úvodní dějství dnešního klání nabídlo vyrovnanou podívanou a několik zajímavých šancí. Ta první přišla už po třech minutách hry, kdy se po hlavičce van der Hoorna dostal k zakončení pravý obránce Mark van der Maarel a míč umístil jen těsně vedle tyčky. Groningen za necelých deset minut odpověděl stejnou mincí. V dobré palebné pozici se ocitl Michael de Leeuw, jenže střela mu nesedla podle představ a skončila mimo.

De Leeuw ovšem hrozil i nadále. Tu největší šanci měl v průběhu devětatřicáté minuty, kdy jej po samostatném úniku skosil k zemi uvnitř pokutového území Wuytens. Většina přihlížejících v ten moment očekávala odpískání penalty, ale rozhodčí Braamhar nechal překvapivě pokračovat ve hře. Těsně před přestávkou se pak pokoušeli o vstřelení úvodního gólu domácí, konkrétně Sarota a Oar, jenže oba dva ze střední vzdálenosti těsně přestřelili.

Utrecht se na začátku druhého poločasu trápil, přesto během osmapadesáté minuty vsítil z ničeho nic jediný gól utkání. Střelou ke vzdálenější tyči se prosadil kapitán Nana Asare. Hosté pochopitelně toužili na nepříznivý stav zareagovat, jenže proti výborně bránícímu soupeři se prosazovali jen hodně ztěžka. Blízko vyrovnání se ocitli pouze jednou, a to když van Moorselovu střelu vytáhl Robbin Ruiter konečky prstů nad břevno.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele