základní část, 14. kolo
25.11.2012 16:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Twente - PEC Zwolle 2:2

Fotbalisté Twente se odmítli dotáhnout na PSV, které prohrálo na půdě Arnhemu, když v domácím prostředí se Zwolle selhalo a v nastavení nakonec zachraňovalo alespoň bod. Zwolle naopak potvrdilo velice dobrou formou a ukázalo, že s touto formou by nakonec vůbec nemuselo hrát jen o záchranu. Twente tak opět ztratilo cenné body a s 31. body je o skóre na druhém místě před Arnhemem asi o dva body za PSV.

Naopak Zwolle vybojovalo cenný dvanáctý bod v Eredivisii, ovšem na sedmnácté Venlo má jen dva body náskoku, a proto čtrnáctá pozice určitě není žádnou jistotou. První poločas nebyl příliš bohatý na šance a gól v něm nepadl, ovšem druhá polovina stála za to a oba celky předváděly opravdu skvělý ofenzivní fotbal. V úvodu zápasu začali lépe domácí a do první akce se dostal Tadič, který z hranice pokutového území trefil jen břevno.

Poté se dlouhou dobu hrála vyrovnaná partie a teprve deset minut před koncem se znovu ozval Tadič. Ten po hodně dlouhém pasu našel ve vápně hlavičkujícího Edwina Gyasiho, který ale nemířil přesně. Nicméně ihned po přestávce se dostali domácí do vedení z penalty. Gyasi byl totiž zatažen v pokutovém území a sudí ukázal směrem k pokutové značce. K penaltě se postavil Tadič a přesnou ranou k tyči otevřel skóre.

Avšak Zwolle to ani náhodou nezabalilo a za dalších sedm minut bylo srovnáno. Ještě předtím sice Denní Vadič ještě neuspěl, když z blízka přestřelil, poté už ale přesný byl. Po rohovém kopu vychytal Sander Boschker Renierse, jenže na dorážku Avdiče byl krátký. V dalším průběhu skvěle zatočil svůj kop znovu Tadič a vytáhnout se musel gólman Diederik Boer. Nicméně rozhodující okamžiky se zrodily v samém závěru.

V 88. minutě nakročili hosté k velké senzaci, když po dlouhém centru do vápna nejvýše vyskočil Joey van den Berg a poslal hosty do obrovské euforie. Tu ovšem něco později zmírnil Luc Castaignos, který hodně zmrazil nadšené hosty. Vyrovnávací trefu vsítil v první nastavené minutě po dalším z nádherných centrů Tadiče a na zadní tyči pohodlně hlavou skóroval - 2:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele