základní část, 17. kolo
14.12.2012 20:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - Heracles Almelo 3:2

Fotbalisté Twente dokázali zapomenout na poslední dva zápasy a nyní porazili po boji Heracles v poměru 3:2. Twente totiž v minulém kole prohrálo na půdě PSV v poměru 0:3 a nyní před domácím publikem dokázalo toto zaváhání napravit. Díky výhře se prozatím posunulo na první místo tabulky o bod před PSV. Heracles zůstává na desátém místě, ovšem po zítřejším zápase Groningenu se může o jednu pozici propadnout.

Přitom hosté z Almela nepředvedli vůbec špatný výkon a dokonce vedli. Pak soupeř otočil, Hearcles ale vzápětí dokázalo srovnat. Nicméně Twente se znovu dostalo do vedení dvacet minut před koncem a už těsný náskok udrželo. Téměř třicet tisíc diváků se mohlo bavit fotbalem celý zápas a nakonec museli být spokojení i s výsledkem. Přitom hosté se dostali do vedení z první vážnější situaci po dvaceti minutách hry.

Z hranice vápna se napřáhl Marko Vejinovič a krásnou ranou propálil zeď, míč navíc zapadl přímo k tyči a odrazil se od ní do branky. Ovšem už ve 26. minutě Twente srovnalo zásluhou Nacera Chadliho. Po špatném odkopu Pasveera se míč dostal k tradičnímu šutérovi a ten z dvaceti metrů mířil do horního rohu. Po půl hodině se mohli domácí dostat do vedení po pokusu Tadiče, ten však trefil pouze tyč. Domácí se ale dočkali po hodině hry.

Po krásném sólu se prosadil Edwin Gyasi, který z deseti metrů zakončil opravdu chladnokrevně. Nicméně radost hostů netrvala dlouho, za dvě minuty totiž bylo srovnáno. Po přízemní kombinaci technicky zavěsil Thomas Bruns - 2:2. Twente ale bojovalo a v 70. minutě definitivně zlomilo odpor soupeře. Po sporném ofsajdu se dostal k míči Chadli a před prázdnou branku přihrál na Luce Castaignose, který už neměl problém skórovat. Domácí pak zkušeně bránili a Heracles do žádné větší šance nepustili.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele