základní část, 21. kolo
03.02.2013 14:30 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

FC Twente - FC Utrecht 2:4

Utrecht potrvdil roli kata velkých týmů a dokázal v cizím prostředí zvítězit proti nejlépe bránícímu celku z Enschede poměrně vysoko 4:2.

Utkání začalo v poklidném tempu, avšak netrvalo to dlouho a hostující Utrecht začal mít převahu. Aktivní byl hlavně nováček v kádru Toornstra. První velká šance přišla až ve 32. minutě a hned byla branková. Mulenga si nejvýše vyskočil na centrovaný míč a hlavičkou vyzkoušel pozornost Mihajlova. Ten pokus zneškodnil, avšak míč vyrazil těsně před sebe. U toho byl poté nejrychleji Toornstra a nekompromisně zavěsil.

Twente poté hru vyrovnalo, ale marně se snažilo srovnat i skóre. Hostující obrana fungovala na výbornou. Poté přišla 44. minuta a v té se udály velké věci. Domácí Rasmus Bengtsson zatáhl za ruční brzdu a zastavil van der Guna nedovoleným způsobem uvnitř pokutového území. Rozhodčí neváhal a okamžitě nařídil pokutový kop. K tomu navíc přidal ještě červenou kartu a Bengtsson musel do sprch. K penaltě se posléze postavil Mulenga a tvrdou ranou zvýšil.

Začátek druhého poločasu domácím barvám vyšel. Deset minut po restartu se k dlouhému míči dostal Tadič. Ten sám před hostujícím brankářem nezaváhal a šikovným lobem snížil. Dalších deset minut však patřilo hostům. Psala se 66. minuta a s ní přišla další branka Utrechtu. Toornstra si stoupl k zahrávání volného trestného kopu a šikovným centrem našel osamoceného Bulthuise, který zařídil, že hosté vedli opět o dvě branky.

Domácí začali tlačit a Utrecht i v přesile musel bránit. Odměnou pro Twente byla 72. minuta a s ní možnost zahrávání pokutového kopu. K tomu se postavil Dušan Tadič a přesnou ranou opět snížil na rozdíl jediné branky. Bohužel však pro domácí uběhla pouze minuta a Utrecht zaútočil. Toornstra z rohového kopu posadil míč na hlavu van der Hoorna a hosté opět odskočili. Tentokrát však výsledek vydržel až do konce - 2:4.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele