základní část, 15. kolo
01.12.2012 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - ADO Den Haag 2:0

Fotbalisté Twente po dlouhé době dokázali vyhrát a do tabulky si připsali velmi cenné tři body, prozatím se tak vyhoupli do čela o bod před PSV, ovšem to má ještě zápas k dobru. Twente tak má na kontě 34 bodů a psychicky se možná konečně dostává nahoru. Den Haag ovšem nehrál špatně, jenže téměř celý druhý poločas hrál bez vyloučeného Cheryho a poté Twente vsítilo dvě branky. Den Haag v tabulce zůstává osmý s devatenácti body.

Twente ale bylo od samého začátku lepší a vytvářelo si jednu šanci za druhou, avšak hosté skvěle bránili. Teprve po oslabení soupeře dokázali svěřenci kouče Stevea McClarena skórovat. Zvláštní motivaci měl Dmitrij Bulykin, který hrál v Den Haagu a oklikou se nakonec dostal do kádru Enschede. Nakonec byl úspěšný a vsítil druhou branku. O tu vedoucí se tradičně postaral Dušan Tadič, který letos hraje skvěle a patří k nejlepším hráčům týmu.

V první větší šanci zápasu se po necelé čtvrthodině ocitl Bulykin, který po dlouhém centru nebezpečně hlavičkoval, avšak gólman Gino Coutinho skvěle vyrazil míč do pole. Stejný hráč zahrozil v polovině úvodního dějství, když si naskočil na pas Roberta Rosalese, jenže tentokráte mířil o pár decimetrů vedle. Ihned na to se ozval také Tadič, jeho rána z dvaceti metrů těsně minula horní šibenici. Poté se hra uklidnila a další věci se začaly až po přestávce.

Nejdůležitější moment se pravděpodobně zrodil ihned po změně stran. Ve 49. minutě totiž Chery nevybíravým způsobem podrazil Schildera a sudí mu okamžitě ukázal rovnou červenou kartu. Poté chyběl Tadičovi krok k zakončení do prázdné branky, po následném rohu hlavičkoval těsně vedle Douglas a pak už Twente zaslouženě skórovalo. Po centru a následném sklepnutí vypálil zblízka Tadič a snadno rozvlnil síť - 1:0.

Po necelé hodině hry se znovu ve vápně zjevil zabiják Bulykin, jenže jeho hlavička se ani teď těsně nevešla mezi tři tyče. Hosté zahrozili deset mnut před koncem zásluhou Meijerse, ten však svou hlavičku neumístil přesně. V 83. minutě padl rozhodující gól, když po přihrávce Leroye Fera dvakrát střílel Bulykin a napodruhé se nakonec dočkal. V samém závěru musel ještě Coutinho vyrazit ránu Wouta Bramy z třiceti metrů, i tak ale Twente nakonec zaslouženě zvítězilo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele