základní část, 22. kolo
09.02.2013 19:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - RKC Waalwijk 2:1

Groningen potvrdil vítězství proti Alkmaaru, když v dnešním duelu dokázal zvítězit těsně 2:1 nad Waalwijkem.

Utkání domácí však nezačali vůbec dobře. Hned od úvodních minut měl navrch Waalwijk. Ten navíc ve 24. minutě dostal ohromnou možnost jít do vedení. Domácí Kwakman zahrál rukou v pokutovém území a rozhodčí neváhal a okamžitě nařídil penaltu. K té se postavil Braber a bez zaváhání poslal RKC do vedení.

O tři minuty později mohlo být vyrovnáno. Po centru se míč dostal k osamocenému Zeefuikovi. Ten však přestřelil. Psala se 32. minuta a historie se opakovala. Za ruku Drosta měl výhodu pokutového kopu i domácí Groningen. Exekuce se ujal Zeefuik a svou možnost srovnat využil.

Domácí poté začínali v utkání tahat za delší konec a svého soupeře pomalu přehrávat. Se samotným koncem první půle mohli jít domácí dokonce do vedení. Zeefuik vybídl ke střele De Leeuwa, ale ten přestřelil. První poločas tak skončil smírně.

Po změně stran se dlouhou dobu nic nedělo. Zajímavý moment přišel v 62. minutě. V té se ke střele odhodlal domácí Lindgren. Jeho rána orazítkovala břevno a podle všech poté skončila za brankovou čárou. Rozhodčí ovšem branku zamítl a hrálo se dál.

Groningen se však stejně vytouženého vedení dočkal. V 68. minutě totiž přišla červená karta pro hostujícího Ramose. Ten minutu předtím přišel na hrací plochu a okamžitě fauloval Zeefuika. Aby toho nebylo málo, domácí dostali výhodu pokutového kopu. K tomu se postavil opět Zeefuik a tvrdou ranou poslal Groningen do vedení, které si již nenechal vzít.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele