základní část, 24. kolo
23.02.2013 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - PEC Zwolle 1:0

Fotbalisté Zwolle po úspěších s hlavními favority opět zaváhali na půdě papírově snadnějšího protivníka a z Groningenu odjíždějí s prázdnou. V tabulce se sice stále nacházejí se ziskem třiadvaceti bodů na patnácté pozici, avšak po nedělní dohrávce se před něj může dostat Roda. Groningen si naopak znovu polepšil a potřetí v jarní části zvítězil, se ziskem devětadvaceti bodů se posunul na deváté místo do horní poloviny tabulky a chce bojovat o Evropskou ligu.

Dlouho to sice vypadalo, že branka na stadionu Euroborg nepadne, avšak domácí se dočkali ve třetí nastavené minutě a za svůj výkon si to určitě zasloužili. V první polovině úvodního dějství se sice nic významného nedělo, ovšem v té druhé to už bylo o poznání lepší. Nicméně ve 24. minutě zahrozili hosté, kdy po střele Klicha předvedl skvělý zákrok u bližší tyče brankář Bizot. Ihned na to zahrozil na druhé straně Avdič, ale jeho pokus nebyl nebezpečný.

Po půl hodině hry se do šance tlačil Genero Zeefuik, ovšem těsně před ním fantasticky lapil míč Boer. Po změně stran se stále hrálo velmi vyrovnaně, více ze hry měl však přeci jen domácí tým. Jenže po hezké kombinaci nedotlačili míč do sítě Zeefuik ani Kirm. Poté se dlouho hrálo bez velkých příležitostí a zajímavá byla až poslední desetiminutovka. Do šance se dostalo výjimečně Zwolle, avšak po střele Narsingha z levé strany skvěle zasáhl Bizot.

Pět minut před koncem se do zakončení dral Van Dijk, jenže ani on se ke střele nedostal. Když už se utkání chýlilo ke konci, tak Groningen udeřil z ničeho nic. Pár vteřin před vypršením nastavení po dlouhém autovém vhazování nadzvedl míč hlavou obránce Bram Van Polen. K míči se tak dostal Michael de Leeuw, který nádhernou střelou z voleje zamířil přímo k tyči a brankář Boer byl naprosto bez šance. Utkání poté bylo následně ukončeno.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele