základní část, 7. kolo
30.09.2012 12:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

AZ Alkmaar - RKC Waalwijk 3:3

Alkmaar v letošní sezóně stále marně hledá ideální formu, což potvrdil také dnes, kdy s vypětím všech sil vydoloval ze souboje s Waalwijkem pouze bod za remízu 3:3.

Zápas přitom začal pro domácí fotbalisty přívětivě. Už v páté minutě se ujali vedení, když po centru Mahera zakončil zdárně hlavou záložník Viktor Elm. Jenže uběhlo jen něco málo přes deset minut a obrana Alkmaaru si vybrala slabší chvilku, čehož Waalwijk využil k brzkému vyrovnání. Střelecky se prosadil útočník Teddy Chevalier.

Gólová přestřelka pokračovala i nadále. V průběhu čtyřiadvacáté minuty poslal Alkmaar znovu do vedení kanonýr Jozy Altidore, který prošel mezi třemi obránci a tvrdou střelou z hranice vápna zvýšil na 2:1. Příznivý stav vydržel Verbeekovým svěřencům jen tři minuty. Poté se Waalwijku podařilo srovnat krok zásluhou Franka van Mosselvelda. Závěr první půle se už následně odehrál bez výraznějších momentů.

Brzy po změně stran se dostali hosté poprvé v zápase do vedení. Po Sneijderově rohovém kopu se prosadil hlavou stoper Drost, čímž hráče favorizovaného Alkmaaru nepříjemně zaskočil.

Parta okolo kanonýra Altidora pochopitelně dělala vše pro to, aby utkání otočila na svou stranu, jenže proti výborně bránícímu soupeři neměla příliš nároků na úspěch. Gólu se nakonec dočkala až čtyři minuty před koncem, kdy Altidore sklepnul míč pro Mahera, jenž z pěti metrů zakončil nechytatelně ke vzdálenější tyčce. V samotném závěru mohly oba celky vybojovat vítězství, ovšem své šance nevyužily, a proto si po zásluze rozdělily po bodu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele