základní část, 33. kolo
05.05.2013 12:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - PEC Zwolle 4:0

Fotbalisté Alkmaaru potvrdili velice dobrou formu z poslední doby a kromě porážky s PSV deklasovali třetího protivníka v krátké době. Po jasném vítězství nad Heracles v poměru 6:0 porazili v minulém kole Heerenveen 4:0 a stejným poměrem zdolali teď také nováčka ze Zwolle. Díky tomu se v tabulce posunuli na desáté místo o bod za Den Haag a i před posledním kolem mají šanci na horní polovinu tabulky.

Zwolle splnilo svůj cíl a je zachráněno, v tuto chvíli je se šestatřiceti body na čtrnáctém místě. Domácí rozhodli o svém vítězství v prvním poločase, další dvě trefy přidali po hodině hry. Tentokráte se sice neprosadil tradiční střelec Jozy Altidore, avšak nahradili ho hned čtyři jeho spoluhráči. Alkmaar šel do vedení přesně po dvaceti minutách hry ze své první vážnější akce a autorem vedoucí branky byl Viktor Elm.

Ten si skvěle naběhl na zadní tyč po rohovém kopu a hlavou rozvlnil síť. Nicméně hosté mohli vyrovnat ze své největší šance zápasu po půl hodině hry. Fred Benson se elegantně zbavil protihráče a tvrdě vypálil, brankář Esteban ale dokázal míč vyškrábnout a následně chytit. Pět minut před přestávkou vstřelili domácí druhou branku. Po špatném odkopu dostal do vápna míč Roy Beerens a s přehledem zblízka nedal brankáři Boerovi žádnou šanci.

Po změně stran se hrálo velmi vyrovnaně a AZ definitivně stvrdilo svou výhru v 62. minutě. Po rychlém protiútoku dostal přihrávku za obranu Aron Jóhannsson, přelstil dva protihráče a poté i brankáře Boera, míč pak bez větších problémů zasunul do prázdné branky - 3:0. O poslední branku se postaral přesně o patnáct minut později Adam Maher, který ve skluzu dopravil se štěstím míč do branky.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele